Party hrad, který půl století zarůstal džunglí. Ve 30. letech se v něm děly divoké věci

Tento hrad představuje splněný sen ambiciózního Španěla Josého Paronelly, který se v roce 1913 vydal zbohatnout do Austrálie.

José nejprve pracoval jako obyčejný dělník, jehož úkolem bylo řezat cukrovou třtinu. Postupem času se mu však podařilo zbohatnout tím, že kupoval, vylepšoval a následně prodával třtinové farmy.

Už během prvních let svého pobytu v Queenslandu narazil na nádherné lesní pozemky vedle vodopádu a rozhodl se, že právě zde si jednoho dne vybuduje svůj domov – což se mu nakonec i podařilo.

Španělský hrad budoval dlouhých 10 let s manželkou Margaritou, to vše holýma rukama. V místě, na které jako by se zapomnělo. Lokalitu však nezvolili, protože se chtěli skrývat, naopak – toužili svůj vysněný hrad sdílet s veřejností. A to se také stalo.

Hrad byl slavnostně otevřen v roce 1935 a příchozí se v něm mohli náramně pobavit. Našli v něm kinosál, taneční místnost, tenisové kurty, čajové zahrady, sběratelské muzeum i 7 000 exotických stromů, které José vlastnoručně zasadil. 

Od té doby již uběhlo několik dekád. Josého velkolepé sídlo dávno zchátralo, ale jeho ruiny stále vyprávějí příběh o muži, který díky své píli a pevné vůli dokázal překonat všechny překážky a dosáhnout svého cíle…

Zdroj: Messy Nessy

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články