Podzimní cestování: Kam utéct před depresí a kde načerpat síly bez přítomnosti turistů?

Řecko je oblíbenou dovolenkovou destinací a není se čemu divit.
Zdroj: Pinterest.com
Colmar ve Francii vás nadchne barvami.Hydra v Řecku není tak známá jako Santorini.I na Ibize najdete klidná místaSanta Gertrudis je plná umělců.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud na vás po létě spadla podzimní deprese a nebo jen máte pocit, že pořád pracujete a nic si neužijete, víme, co s tím dělat. Potřebujete utéct před každodenním stereotypem a načerpat síly. Kam se tedy vydat, aby vás nikdo nerušil?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 22. 10. 2018 05:25

Pokud potřebujete trochu vypnout a najít místo, kde vás nikdo nebude rušit, mělo by to být tam, kam nejezdí moc lidí. Paříž, Řím nebo Kréta jsou sice krásná místa, ale pokud si chcete opravdu odpočinout a zažít utajený výlet, kde vás nikdo nenajde, není to úplně nejlepší nápad.

Vybrali jsme pro vás několik tipů na místa, kam se vydat. Tato zákoutí nejsou přehlcena turisty, takže se nemusíte bát, že někoho potkáte a nebo že vás někdo při vašem odpočinku bude rušit. Kam to tedy bude?

Hydra, Řecko

Jen máloco se změnilo od šedesátých let, kdy sem moře přineslo nejslavnějšího obyvatele Hydry Leonarda Cohena. Hudebník se zde seznámil s múzou a svou dlouholetou partnerkou Marianne Ihlen. Na tomto místě načerpáte dostatek energie a ještě můžete objevit dům Leonarda Cohena.

Colmar, Francie

Ideální místo, když se chcete zašít. Najdete ho v regionu Alsasko blízko německých hranic. Komorní městečko s tisíciletou historií nabízí více než jen nostalgické brouzdání mezi budovami. Je tu živo a pestro. Záleží jen na vás, co budete chtít.

Zdejší domy vypadají, jako by je rozpustilý malíř polil desítkami barev. Připadáte si jako z reklamy na čokoládu Orion. Městečkem protéká řeka Lauch, která vytváří romantický kanál, i proto mu říkají malé Benátky.

Santa Gertrudis, Ibiza

Zamiřte do vnitrozemí, kde vás okouzlí čarovná atmosféra. Toto místo není turistům příliš známé, což je dobře. Ve vesničce Santa Gertrudis najdete knihkupectví, obchůdky s oděvy, keramikou či šperkařství. Na toto místo se také vydává hodně umělců, takže jestli i vy jste bohém, budete ve svém živlu. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články