Potřebujete účinný antiperspirant na cesty? Pojďte si vyrobit jeden doma!

Řekněte stop nevzhledným koláčům
Zdroj: Pixabay
Vonný olej si můžete vybrat samiŘekněte stop nevzhledným koláčůmPokud v létě cestujete a potíte se, vyzkoušejte domácí antiperspirantZásadní ingrediencí je kokosový olej+ 1 fotka+ 2 fotky

Cestujete v létě často a obtěžuje vás nepříjemný zápach nebo propocené koláče? Vyrobte si přírodní antiperspirant, který omezí pocení, dodá pokožce vůni a navíc neobsahuje žádné chemické látky.

Redaktor
Redaktor 06. 08. 2018 13:31

Většina z nás se při nadměrném pocení cítí trapně, tak sahá po nejrůznějších antiperspirantech nebo deodorantech. Ty sice omezí pocení, zmírní nepříjemný zápach, ale vzhledem k obsahu chemických látek nejsou pro naši pokožku nijak zdravé.

Pojďme si tedy vyrobit čistě přírodní antiperspirant, který vás nejen ochrání před nepříjemným pocením, ale navíc je zdravý a vašemu tělu udělá jen a jen dobře.

Co budete k přípravě potřebovat:

20 ml kokosového oleje, 20 g jedlé sody, 20 g škrobu (například kukuřičného) a několik kapek esenciálního levandulového a citrusového oleje.

Levandulový a citrusový olej můžeme nahradit jiným vonným olejem, záleží na tom, jaká vůně se nám líbí. Pro lepší vstřebání našeho antiperspirantu do kůže můžeme přidat 2 ml čajového oleje.

Všechny látky důkladně promícháme v misce. Vzniklou směsí naplníme neprůhledný uzavíratelný kelímek, který skladujeme na chladném místě.

Antiperspirant nabíráme z kelímku vždy čistým nástrojem, který nám bude k aplikaci do podpaží pohodlný. 

Tento přírodní antiperspirant používejte pravidelně a uvidíte, že se vaše pocení opravdu omezí a vy se budete i na cestách cítit pohodlně a svěží.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články