Příroda nikdy nespí: Objevte tajemství nočního života při netradičních procházkách po pražské zoo

Lemur bělohlavý patří k nejroztomilejším obyvatelům pražské zoo.
Zdroj: Tomáš Adamec/ZOO Praha
Vítaným zpestřením a možností uplatnit vynikající čich je pro mnohá zvířata pachový enrichment. Lední medvědi měli tendenci se na místech s natřeným povrchem povalovat a otírat se o ně.
Pro zajištění životní pohody zvířat v lidské péči má velký význam promyšlený a strukturovaný prostor expozice umožňující nejenom dostatečnou pohybovou aktivitu, ale i možnost úkrytu a nerušeného odpočinku.První žirafa do československých zoo přišla v roce 1954 právě do zoo Praha.Zoo Praha je jedinou českou zoo, kde se daří gorily nížinné rozmnožovat.+ 7 fotek+ 8 fotek

Po setmění se zoologická zahrada mění k nepoznání. Většina zvířat se ukládá ke spánku, ale noční druhy se právě probouzejí. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a v doprovodu zkušeného průvodce zažijte dobrodružnou cestu noční zoo.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 16. 02. 2019 18:00

Využijte jedinečné možnosti a vydejte se v doprovodu zkušeného odborného průvodce objevovat tajemství nočního života v Zoo Praha a zjistěte, co dělají zvířata v pražské zoo po zavírací době. Během prohlídky se budete moci o zvířatech, která navštívíte, dozvědět skutečně mnoho. Průvodci rádi odpovědí na všechny vaše zvídavé otázky.

V únoru si můžete vybrat z následujících termínů ve dnech 15., 16., 22. a 23. Pokud to ale nestihnete, nebuďte smutní, večerní prohlídky se konají až do konce dubna každý pátek a sobotu. V únoru začínají v 17.00 hodin, od března v 18.00 hodin a v dubnu pak v 19.00 hodin. Sraz je vždy před hlavní bránu do zoo 10 minut před začátkem samotné prohlídky.

Cena noční prohlídky je 300 korun pro dospělého, děti zaplatí 200 korun. Psi se nočních prohlídek nemohou účastnit. V ceně je vstup do zoo, výklad průvodce a parkovné. Prohlídka trvá zhruba 90 minut. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné se na prohlídku předem objednat přes e-shop a on-line zaplatit. Maximální kapacita 25 osob ve skupině.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články