Rodinná dovolená je sice fajn, ale sama si ji můžete užít stejně. Máme pro vás 5 důvodů, proč je občas dobré na dovolenou vyrazit sama

Občas je fajn se jen tak zabalit a prostě jít
Zdroj: pixabay
Při samostatném cestování si utřídíte své myšlenkyPoznáte nové lidia naučíte se samostatnostiobčas je fajn jen tak vypadnout+ 1 fotka

S blížícími se prázdninami se každý velice rád chlubí tím, kam a především s kým pojede na dovolenou. Vy jim jen tiše závidíte, protože prostě nemáte s kým jet. A je úplně jedno, jestli jste sama, po rozchodu, či partnera máte, ale ten je zrovna pracovně velice vytížen. Nevěšte hlavu. I dovolenou bez přítele si můžete užít naplno.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 17. 05. 2018 15:46

 

Naučíte se novým věcem a samostatnosti

Styl single cestování nejlépe využijete při poznávacím cestování na vlastní pěst. V cizině jste odkázána jen sama na sebe, jdete si, kam se vám zlíbí a nemusíte brát ohledy na svého partnera a ptát se ho, jestli ho to baví či zajímá. Zároveň je všechno na vás. Přijdete do kontaktu s domorodci a lépe je poznáte. Budete se muset postarat čistě sama o sebe. Poradit si sama v zahraničí je velká škola života.

Poznáte samu sebe

Na cestách, kdy se s nikým nemusíte bavit, máte možnost hodně přemýšlet a srovnat si myšlenky v hlavě. Když jste nespokojená, můžete přijít na to, proč tomu tak je a jak to změnit. Zároveň si odpočinete od stereotypu, ve kterém žijete.

Nemusíte se omezovat v balení kufru

Každá žena zná ty typické chlapské otázky. ,,Proč si bereš troje šaty?“ ,,Tobě nestačí jedny sandály?“ ,,Tohle tam nedávej. Musíme se vejít do váhového limitu.“ a podobně. Nyní si do kufru můžete zabalit cokoliv bez jediného remcání. A především vám nebude nikdo nadávat, proč balíte tak šíleně dlouho.

Posílíte svůj vztah

Jednoduše si od něj odpočinete. I psychologové říkají, že páry, které občas tráví čas bez sebe jsou mnohem spokojenější a vyrovnanější. Chvilku budete šťastná, že ho máte z krku. Potom se vám začne stýskat a nakonec se na něj budete neuvěřitelně těšit. Chvilkové odloučení opravdu posílí váš vztah.

Svoboda

Zažijete skvělý pocit svobody. O nikoho se nemusíte starat (jen o sebe), nikdo vás nekomanduje a nikdo po vás nic nechce. Čas na sebe je důležitý. A když ho procestujete, vrátíte se domů nejenom neuvěřitelně svěží a odpočatá, ale také plná zážitků.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články