Tato vesnice vypadá, jako by se namočila do duhy

Řekli byste do této vesnice, že bývala slumem?
Zdroj: Instagram.com/ribekti_h/ditopapaojan
Tato vesnice vypadá, jako by se namočila do duhyTato vesnice vypadá, jako by se namočila do duhyTato vesnice vypadá, jako by se namočila do duhyTato vesnice vypadá, jako by se namočila do duhy+ 8 fotek+ 9 fotek

Na špatnou náladu mají v této indonéské vesnici levný a rychlý lék. Zkrátka postačí jen vykouknout z okna. Před očima se vybarví duha – i když ne ta přírodní povahy. Celá vesnice je totiž pomalovaná všemi barvami světa.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 19. 05. 2017 10:04

Jmenuje se Kampung Pelangi a návštěvník si zde připadá jako Alenka v říši divů. Z pestrých odstínů zrak přechází a najít zde panelákovou šeď je takřka nemožné.

Duhový přeliv získala vesnice poměrně nedávno z rozhodnutí obyvatel, jak informoval server Lonely Planet. A brzy se stala atrakcí pro návštěvníky z celého světa.

Ještě nedávno ale žili domorodci v docela jiných podmínkách. Vesnici, dříve označovanou jako Kampung Wonosari, znali obyvatelé Jávy jako slum.

Instagram.com/ayixxkchoky

Tento status se jí ale podařilo setřást díky finanční injekci od vlády a sdružení The Indonesian Builders Association of Semarang. Díky společnému úsilí získalo 223 domů veselou fasádu. A ze zapovězené oblasti se vyklubal indonéský klenot. Ostatně přitáhnout více turistů do vesnice a podpořit tak ekonomiku byl jeden z cílů drastické proměny.

Psychedelické fasády a ulice na popularitu nečekaly dlouho. Na Instagramu se už nashromáždilo mnoho snímků, jež přitáhnou „na první dobrou“. A není na tom nic špatného.

Kampung Pelangi si na nic nehraje a jednoduše se těší z přívalu barevné energie, která je nyní všude kolem.

Má-li vaše dovolená splnit požadavek na vrácení radosti do vašeho života, tato jávská vesnice vás uvítá s otevřenou náručí.

Navnaďte se v galerii níže.

Zdroj: Konbini

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články