Tento stan postavíte za minutu a budete mít hvězdy na dosah

iKamper disponuje vestavěnou matrací. Kdo říkal, že je kempování nepohodlné?
Zdroj: Newatlas.com
Milujete pobyt venku, ale spaní pod širákem je pro vás až příliš těsný kontakt s přírodou?Řešení možná najdete v iKamperu – stanu na střeše auta, který postavíte jediným zatáhnutím.Nebude vám v něm chybět nic z pohodlí vaší ložnice. Disponuje dokonce vestavěnou matrací.Lze ho připnout takřka k jakémukoliv vozidlu.+ 5 fotek+ 6 fotek

Kdyby se Jack Kerouac rozhodl procestovat Spojené státy v současném desetiletí, iKamper by jistě přišel v úvahu. Právě pro takové dobrodruhy nechal Soon Park střešní stan vyrobit. On sám ostatně Kerouacovy stopy následoval.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 05. 2017 07:42

Tedy ne doslova a nespoléhal se jen na vlastní nohy a zdvižený palec. To by ani se ženou a dvěma dětmi dost dobře nešlo.

Tři roky cestoval napříč americkými státy autem. Každý večer ale strávil půl hodiny stavěním stanu.

A tak vynalezl iKamper – stan, co se jednoduchým pohybem postaví na střeše vozidla za méně než jednu minutu.

Stanování se od devadesátek změnilo. Rozlámanost z přerušovaného spánku vám tedy ani v iKamperu nehrozí.

Protože – teď se podržte – disponuje vestavěnou matrací! To je splněný sen všech kempařů.

Tím ale výčet výhod oproti klasickému plátěnému přístřešku nekončí.

Pod matrací se nachází hliníková vrstva s voštinovou (šestihrannou) strukturou. To je – jak autor uvádí na internetu – materiál budoucnosti. Vyniká extrémní odolností, zato lehkostí. Dobře izoluje a odolá žáru. Snad nejdůležitější vlastností je ale šetrnost k přírodě.

Inhabitat.com

Ve stanu se vyspí dva dospělí a dvě děti, nebo tři dospělí. V létě poslouží jako skvělý výchozí bod pro pozorování hvězd. Plachtu lze odepnout, kempaři ale zůstanou ochráněni před komáry díky síťovině. A vyvýšené spaní umožní na hvězdy zírat z větší blízkosti. Cítíte tu romantiku?

Park začal na výrobě iKamperu pracovat v srpnu 2012. Svůj první střešní stan představil v červnu 2014. V současné době je k prodeji na webových stránkách od 2 500 dolarů.

K sestavení iKamperu Parka rozhodně inspiroval zmíněný představitel beatnické generace. „Střešní stan iKamper posouvá lidi o krok blíž přírodě,“ vysvětluje motivy uskutečnění projektu. „iKamper uchopuje lekce, které se Kerouac snažil předat skrze svůj román [Na cestě], a mění je v realitu výrobou střešních stanů nejvyšší kvality.“

Celý příběh najdete na webu iKamper.com.

Okoukněte toto sympatické mobilní bydlení v galerii.

Zdroj: iKamper

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články