Top pět nejkrásnějších měst USA

Chystáte se do USA? Tyto města musíte při své návštěvě navštívit
Zdroj: zdroj: pixabay
New York je turisticky velmi oblíbenSan Franciscu dominuje obří most Golden GateSanta Barbara je město španělských kolonizátorů a španělská architektura je vidět všude okoloHonolulu dostane každého+ 1 fotka+ 2 fotky

Chystáte se do USA a nevíte, kam vyrazit? Rozhodně se podívejte po nádherných národních parcích, protože příroda, kterou ve Spojených státech naleznete, je nepopsatelná. Jestliže jste spíše městský typ, máme pro vás pět nejkrásnějších amerických měst, která rozhodně musíte navštívit.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 09. 04. 2018 08:11

První místo – San Francisco

San Francisco obsadilo první místo opravdu právem. Jedná se o jedno z nejkrásněji vypadajících amerických měst s neuvěřitelnou historií. Evropany si získá svou neuvěřitelnou architekturou, která se nápadně podobá té, jakou známe z Evropy. Bylo to město umělců a malířů, také to bylo první město, ve kterém se legalizovala homosexualita a v šedesátých letech zde odstartovala éra hippies. San Franciscu vévodí obrovský most Golden Gate a v nedaleké zátoce stojí obávaná věznice Alcatraz, ve které byl zavřený i sám velký Al Capone.

Druhé místo - New York

New York je jedním z nejlidnatějších amerických měst a to je také důvod, proč se mu říká betonová džungle.New York je neuvěřitelně multikulturní město, kde můžete poznat celý svět. Oddechnout si od veškerého městského shonu můžete v Central parku a za pozornost stojí i slavná Wall Street a burza, která svým krachem ve třicátých letech spustila celosvětovou hospodářskou krizi. Nenechte si ujít ani slavnou sochu Svobody a další monumenty města.

Třetí místo – Houston

Houston se nachází ve státě Texas. Přezdívá se mu Space City, neboť zde sídlí NASA a je odsud řízen start raketoplánů do vesmíru. Ve městě se tedy nachází mnoho muzeí, která se zaměřují na vesmír a astronautiku. Také je dobré navštívit městskou radnici.

Čtvrté místo - Santa Barbara

Santa Barbara je malé městečko v Kalifornii. Je to oblíbená turistická destinace a ročně ji navštíví miliony turistů z celého světa. Město založili španělští kolonizátoři a dodnes si uchovává krásné španělské budovy a domy. Člověk tedy navštíví takové malé Španělsko uprostřed velké Ameriky.

Páté místo - Honolulu

Honolulu je hlavním městem Havaje a je opravdu nádherné. Krásná příroda, písečné pláže a modré teplé moře dělá z tohoto amerického města nezapomenutelný ráj na zemi.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články