Vánoční svátky v zahraničí: Kam Češi cestují nejčastěji?

Dubaj je styl a pokud Vánoce stylově, pak jedině tam
Zdroj: Pinterest.com
Dovolená v rakouských Alpách je velmi oblíbená i přes Vánoce a SilvestraBudapešť je vyhledávaná díky cenové dostupnosti a velkému výběru lázníDubaj je styl a pokud Vánoce stylově, pak jedině tamEgypt láká teplotami, které nejsou tak vysoké jako v létě a památkami+ 1 fotka+ 2 fotky

Stále více Čechů tráví Štědrý den či Silvestra mimo domov. Podle statistik odjede na letošní svátky do zahraničí o pětinu více lidí než vloni. Zájem mají cestovatelé především o zájezdy do teplých krajin, například ve Spojených arabských emirátech oslaví Štědrý den téměř šestkrát více osob než vloni. Nejvíce Čechů pak volí dovolenou v Egyptě, oblíbené jsou ale také hory.

Redaktor
Redaktor 10. 12. 2018 10:18

Vánoce a Silvestra tráví Češi stále raději v teple. Z dosavadní poptávky po zájezdech ovšem vyplývá, že se při výběru nebojí více experimentovat. Zatímco vloni vyrazila na Štědrý den téměř polovina českých turistů do Egypta, letos zájem o vánoční dovolenou v Egyptě klesl a nahrazují jej i vzdálenější destinace.

„Egypt je nadále nejpopulárnější destinací, kam Češi jezdí prožít Štědrý den i následující sváteční týden. Postupně ale objevují též další země. Zájem mají například o pobyty na Kapverdách, Kanárských ostrovech, Maledivách nebo na Kubě,“ komentuje Andrea Řezníčková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia.

Oproti minulému roku nejvíce vzrostla poptávka po zájezdech do Spojených arabských emirátů. Štědrý den chce letos ve Spojených arabských emirátech prožít šestkrát více lidí než v loňském roce, SAE se tak staly dokonce druhou nejpopulárnější destinací.

Vedle exotických zájezdů však mají Češi stále zájem též o vánoční a silvestrovské lyžařské zájezdy. Téměř 20 % turistů vyrazí na Silvestra do Rakouska, populární jsou rovněž tuzemské dovolené. Poptávka po pobytech na českých horách s oslavou Silvestra stoupla oproti loňsku dokonce o dvě třetiny.

Dvakrát více lidí vyrazí na závěr roku do Francie. Láká je zde nejen možnost lyžování v Alpách, ale i novoroční oslavy strávené v Paříži nebo v jiném velkém městě,“ dodala Řezníčková.

Turisté, kteří neholdují lyžování, ale zároveň nechtějí investovat do exotické dovolené, pak podle ní volí pro svou dovolenou například Maďarsko. Štědrý den tam stráví 8 % osob.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články