Vedro až k padnutí? 8 tipů, jak přežít cestu v dopravním prostředku

Horké léto ve městě bývá velmi vyčerpávající.
Zdroj: pexels.com
Cesta v létě může být krušná, obzvláště, když je vagón přeplněný.Tramvaj bez klimatizace uvízlá v koloně kvůli letním uzavírkám vás ugriluje zaživa.Od omdlení vedrem vám pomůže vějíř.Mějte po ruce vždy dost tekutin.+ 2 fotky+ 3 fotky

Léto máme rády. S myšlenkou na léto přichází myšlenka na koupaliště, s koupalištěm přichází myšlenka na zmrzlinu, se zmrzlinou přichází myšlenka na opálená těla polonahých plážových povalečů, s myšlenkou na polonahé plážové... Ze snění vás vyruší drcnutí tramvaje. Prudký pohyb způsobil, že se na vás nasunula asi polovina cestujících a jeden z nich, ten nejblíže k vám, se na vás přisál jak pijavice. Bohužel je venku třicet pět stupňů a v tramvaji bez klimatizace asi šedesát. Bohužel se lidé potí. A bohužel ten nejvíce zpocený se vám právě obtiskl na tričko.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 25. 08. 2018 18:48

Situace, kterou (v horší či příjemnější variantě) zajisté prožila mnohá z nás. Jak vyzrát na mastné tyče, vlasy a lidi? Je tu pár radikálních řešení jako třeba: Nejezděte MHD. Nebo: Odjeďte na dva měsíce na chalupu. Většina z nás ale musí vykonávat pracovní činnost a sem tam se přesunout z bodu A do bodu B. Pokusíme se tedy vymáčknout poslední kapky z tohoto vyprahlého a dusnem protkaného léta a nucené přesuny si co nejvíce zpříjemnit.

Mini větráček na baterky

Budete možná trochu štvát své okolí tichým bzučivým zvukem, ale to vám může být jedno. Vy budete blažená, protože vaše kadeře se vznesou v lehkém vánku a konečně se odlepí od zpoceného krku.


Vějíř

Nejenom, že s ním naděláte spoustu parády, ale nedělá kravál jako větráček a ještě si procvičíte pravačku.

Pokud nemáte vějíř, ale zrovna jedete do práce, použijte místo něj poznámky na odpolední poradu.


Rozprašovač

V úmorném vedru můžete stříkat kolem sebe, jak se vám zachce. Není nic příjemnějšího než si zchladit nohy, obličej, paže a třeba i protivnou stařenu, která se na vás nevrle dívá z druhé strany zastávky.


Láhev s vodou

Noste ji vždy při sobě. Existují i takové, co můžete umýt v myčce a znovu použít. Ušetříte planetu i svou peněženku a vaše vyprahlé hrdlo s přívalem osvěžující vody jen zaplesá.


Láhev s vodou s dírou

Promakanější verze láhve s vodou. Nemáte po ruce rozprašovač, pohled z okna na roztátý asfalt vás děsí, ale vy nemůžete déle otálet s odchodem? Popadněte pet láhev a jako za školních let udělejte do víčka díru. Použijte stejně jako rozprašovač. Čím víc dírek, tím více... osvěžení. Jen buďte opatrná při ukládání do kabelky nebo při manipulaci s kabelkou samotnou. Nebo ji raději do kabelky nedávejte vůbec. Mohlo by se stát, že váš diář by se musel naučit plavat a už byste se nemusela dozvědět, v kolik máte jít zítra k zubaři.




Cesta za pivem

Vytyčte si odměnu, která vás čeká na konci cesty. Třeba pivo.


Vychytávky z drogerie

Ježí se vám chlupy z opatlaných tyčí? Jste ochotnější riskovat pád, než se chytit té mastné věci? Nemějte kolena samou modřinu jako kdyby vám bylo deset, tyče se chyťte a po opuštění pečící trouby v podobě dopravního prostředku, vytaste zbraň jménem antibakteriální gel, který vám svou velikostí určitě místo v kabelce nezabere. Vlhčené kapesníčky přijdou také vhod.


Metro

V metru je stále chládek a když přijíždí vlak, oceníte vítr z tunelu nejvíce. Co na tom, že máte sukni až u ramen. Hlavně, že to fouká.

Metro v Brně se na zchlazení nedoporučuje.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články