Záhada hotelových postelí vyřešena! Znalci objasnili, proč se v nich spí tak báječně

Tajemství nejlepších hotelových postelí spočívá v barvě.
Zdroj: Profimedia.cz
Bílá barva je mimo jiné symbolem luxusu.V bílých postelích by se nám tedy mělo luxusně spát. A skutečně to funguje.Není divu, že právě tyto postele naleznete například v hotelech Hilton.Zajímavé je, že navzdory těmto skutečnostem se bílé ložnice netěší příliš velké oblibě.+ 1 fotka

Ostřílení cestovatelé jistě dobře vědí, že ve většině hotelových postelí se spí naprosto báječně. Ale proč tomu tak je?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 04. 11. 2016 13:48

Přesně tuto otázku si položili i editoři serveru Huffington Post. Odpověď je podle všeho překvapivě jednoduchá: protože všechny nejlepší hotelové postele jsou bílé! A jelikož bílá je mimo jiné symbolem luxusu, měli bychom usínat s pocitem, že se luxusně vyspíme – což se zpravidla skutečně stane.

„Z vizuálního úhlu pohledu je myšlenka bílé postele skvělá,“ prohlásil Erin Hoover, viceprezident designu pro hotelový řetězec Westin and Sheraton. „Na celobílé posteli je něco, co evokuje luxus a dobrý spánek.“

Není divu, že postele této barvy najdete například i v Hiltonech, Miravalech či Park Hyattech. Dřív přitom byly preferovány barevná povlečení – mimo jiné kvůli tomu, že se snáze udržují. Výsledky různých zkušebních testů však ukázaly, že bílá je prostě nejlepší.

„Celobílá postel vytvořila úžasný efekt – lidé si mysleli, že pokoj byl zrekonstruován, i když postel byla tím jediným, co se změnilo,“ zavzpomínal Hoove.

Přestože nevíme o žádné seriózní vědecké studii, která by výše uvedený poznatek potvrdila, zkušenosti mnoha lidí z celého světa jistě mají dostatečně velkou váhu na to, aby bylo možné ho považovat za pravdivý. Vysloveně se tedy nabízí využít ho při zařizování vlastní ložnice.

Zdroj: The Huffington Post

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články