16 chutí z jednoho plechu – tyto mini pizzy upečete do hodiny

Doba přípravy: do 40 minut
Počet porcí: 6
Tyto pizzové koláčky jsou jako pamlsky z bonboniéry - vypadají podobně, ale každý chutná jinak.
Zdroj IamaFoodBlog.com
Chutné, rychlé, slavnostní i ke svačině – tyto mini pizzy si oblíbíte díky nenáročné přípravě i multifunkčnímu servírování. Nad křupavou pochoutkou zajásají jak vaše děti, tak třeba hosté narozeninové oslavy. Zvlášť, když každý koláček zachutná jinak. Dejte mini pizzám 16 tváří, aniž byste museli umazat víc než jeden plech.
Reklama

Na každou pizzu potřebujete jen několik ingrediencí.
IamaFoodBlog.com

Suroviny

2 hrnky + 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
1 čajová lžička mořské soli
1/8 čajové lžičky droždí
¾ hrnku vody
libovolné ingredience na posyp (tipy najdete pod návodem)

Postup

1. Vyšlehejte mouku, sůl a droždí. Za stálého míchání dřevěnou vařečkou postupně přilévejte vodu.
2. Těsto jemně zpracujte rukama a vytvarujte z něj bochánek, který potom přemístěte do větší, suché mísy.
3. Zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte těsto kynout v pokojové teplotě tak dlouho, dokud se na povrchu nevytvoří jemné bubliny. Bochánek by měl být více než dvojnásobný, doba kynutí tak vychází zhruba na 18 hodin.
4. Přemístěte těsto na moukou poprášenou pracovní plochu, jemně ho vytvarujte do obdélníkového tvaru a rozdělte jej na 16 stejných částí (nelekněte se, budou malinké).
5. U každého z 16 obdélníčků přehněte rohy směrem doprostřed a otočte ho ohyby dolů. Jemně z něj vytvarujte bochánek a poprašte moukou. Bochánky nechte na pomoučněném válu odpočívat asi hodinu pod potravinovou fólií nebo vlhkou utěrkou – budou tak hladké a pružné.
6. Mezitím, co bude těsto odpočívat, rozpalte troubu na maximum a nechte v její střední části nahřát plech.
7. Bochánky znovu poprašte moukou a na pomoučněném válu z nich vytvarujte placičky o průměru asi 7,5 cm.
8. Vyložte rozpálený plech pečícím papírem, který jste předtím jemně vymazali olejem. Pokryjte ho mini pizzami a navršte libovolné ingredience. Pečte 8–10 minut, dokud spodní části nebudou křupavé a vršky poseté vzduchovými bublinami.

Tip: 16 náplní, které připravíte z široce dostupných surovin

Tipy na příchutě slaných koláčků najdete pod obrázkem (postupujte zleva doprava).
IamaFoodBlog.com

1. Cacio e pepe – černý pepř a parmazán

2. Křupavé kuře, rajčatová omáčka, parmazán

3. Mozzarella, kuře a brokolice

4. Pikantní klobása

5. Pečené brambory ve slupce se slaninou, čedarem, zakysanou smetanou a pažitkou

6. Rajčatová omáčka, kuře, mozzarella, avokádo

7. Feferonky

8. Oloupané brambory, mozzarella, olivový olej, česnek

Tyto mini pizzy se hodí pro každou příležitost. Překvapte blízké či hosty slanou pochoutkou!
IamaFoodBlog.com

9. Tuňák, čedar, jarní cibulka

10. Rajčata, mozzarella, vejce

11. Aglio e olio – olivový olej, česnek, čerstvě namletý červený pepř

12. Quattro formaggi – čtyři sýry dle chuti (doporučujeme gorgonzolu, ementál, parmazán a brie)

13. Slaninový cheeseburger (maso, sýr, slanina)

14. Čínská klobása, jarní cibulka, mozzarella

15. Rajčata, čedar, brokolice

16. Rajčata, ančovičky, čerstvě namletý červený pepř

Diskuze

Reklama