3 „zdravé“ nápoje, které jsou skoro tak škodlivé jako kola

Ani stoprocentní džus není svatý.
Zdroj: Time.com

Kolu, nebo čaj? Staráte-li se o to, aby vám tělo sloužilo co nejdéle, zvolíte pravděpodobně druhou variantu. Tedy tu špatnou. Čaj totiž v některých případech obsahuje tolik cukru co plnohodnotný dezert. Tyto tři nápoje s námi nehrají fair play – tváří se zdravě, působí zrádně. Odhalte je!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 01. 2017 08:35

1. Ovocný džus

Time.com

Kupujete jen ty stoprocentní? Tak si dejte pozor i na ně. I když se totiž tváří, že v nich nenajdete nic než vymačkanou šťávu, obsahují přidaný cukr. „Například sklenice hroznového džusu obsahuje 36 gramů cukru, což není daleko od toho, co najdete v plechovce citronovo-limetkové limonády, která dosahuje 44 gramů,“ napsal server Health.

2. Horké kakao

Anutritiousdish.com

Kakao si v žebříčku blahodárnosti stojí ještě hůř než džus. A vyřadit ho ze zimního jídelníčku, kdy netoužíme po ničem než přitisknout zmrzlé ruce k horkému šálku, může bolet. Nemusíte však kakao přestat pít úplně. Jen ho omezte. Podle nutriční terapeutky Renee Clerkin je to spíš dezert než nápoj. „Klasický půllitrový hrnek se šlehačkou obsahuje 400 kalorií a 43 gramů cukru – víc než plechovka koly,“ varuje.

3. Ledový čaj

Equalexchange.coop

Čaj, zejména bílý a zelený, působí na náš organismus blahodárně, to se ví. Ten v plastové lahvi ale účinkuje přesně naopak. Většina ledových čajů, které pořídíte v nápojových automatech spolu s dalšími limonádami, je štědře doslazována. „Jedna oblíbená značka přidává do lahve 30 gramů cukru. Jo, to je víc než dezert,“ napsal server Health.

Zdroj: MyDomaine/Health

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články