4 nejčastější chyby, kterých se stále dokola dopouštíme v kuchyni

Fungujte v kuchyni jako tým.
Zdroj: Pixabay
Nikdy nevařte těstoviny v malém hrnci.Nože se nemyjí v myčce na nádobí.Pořiďte si dostatečně velké prkénko.Nepoužívejte na všechno jeden nůž.+ 1 fotka+ 2 fotky

Každý kuchař by měl ctít základní principy, které práci v kuchyni ulehčují, neztěžují ji a zároveň předurčují spokojenost těch, kterým je jídlo určeno. Proč ale stále zapomínáme na tato čtyři nejzákladnější pravidla?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 08. 2018 06:41

Vaření těstovin v malém hrnci

Pokud vaříte špagety nebo dlouhé nudle, pamatujte, že není vhodné je rozlamovat, ale měly by se vařit celé, čemuž by měl samozřejmě odpovídat i hrnec. Také myslete na dostatečné množství vody, pokud jí tam dáte málo, těstoviny se začnou přilepovat ke spodní části hrnce, lepí se i mezi sebou a zgumovatí. Aby měly těstoviny správnou chuť, solí nešetřete. Na pět litrů vody se sypou až dvě lžíce soli. Nezapomeňte občas promíchat.

Používání starého prkénka na krájení

Chápeme, že máte k tomu "stoletému" dřevěnému prkénku citový vztah, ale bakterie také. Kupte si jich raději celou novou sadu a používejte takové velikosti, aby se vám na něm dobře krájelo maso, zelenina, ale třeba i takový houskový knedlík. 

Raději žádný nůž než špatný

Špatný nůž totiž poškozuje jídlo. Pokud se snažíte nakrájet bagetu nožem na zeleninu, chápeme, že to asi moc nejde, a když si vezmete na maso nůž na loupání brambor, velký efekt vám to také nepřinese. Velký nůž s dlouhým a širokým ostřím se hodí pro většinu pracovních úkolů, které začínají u krájení cibule, česneku a čerstvých bylinek. Malý a štíhlý nůž je nejlepší pro práci, jako je loupání nebo odstraňování stonků a výhonků. Také byste po ruce měli mít nůž s ostrými zuby, který oceníte pro krájení chleba a baget.

Mytí nožů v myčce na nádobí

Vysokotlaké vodní trysky v myčce způsobují, že nože narážejí na jiné nádoby ve stříbrném koši, čímž se čepele časem poškozují. Navíc intenzivní teplo cyklu sušení může způsobit deformaci rukojeti nožů. Myjte je tedy raději vždy v ruce, ale opatrně. Vždy je držte čepelí od těla.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články