4 tipy na pořádné letní osvěžení

Vyberte si některý z našich drinků.
Zdroj: Pixabay
Osvěžující domácí malinovka.Ledová káva bodne vždycky.Taková Pepsi s ledem je vždy jasnou volbou.Špenátové smoothie je zdravé a velmi osvěžující.+ 1 fotka+ 2 fotky

Poslední červencový den je tu a opět přinese teploty nad třicet stupňů, takže je důležité nic nepodcenit a připravit si nějaké to vychlazené osvěžení.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 31. 07. 2018 07:06

Dny soutěží o prvenství v tom, který bude teplejší, a velké finále nastává. Předpověď hlásí tropy a je třeba se řádně připravit. Kromě pokrývky hlavy a pobytu ve stínu se nezapomínejte osvěžovat a dodržovat pitný režim, samozřejmě nealkoholický. Zde je pár tipů, jak si zpestřit příjem tekutin.

Domácí malinovka

Nealkoholická limonáda z ovocného koncentrátu BezVa (bez vaření) osvěží a navíc zachutná. Díky bleskové přípravě vám zbude více času na vodní radovánky.

Ingredience:

Koncentrát BezVa Malina

Sodovka

Lesní plody

Šťáva z limetky

Máta

Postup: Koncentrát zředíme vychlazenou sodovkou v poměru 1:4 – 1:8 podle preferencí. Pořádně zamícháme a přidáme omyté borůvky, maliny, ostružiny i jahody. Dochutíme šťávou z limetky a servírujeme ve vysokých sklenicích ozdobených ovocem.

Tip: Pokud nahradíte sodovku ledovou drtí, vznikne domácí ledová tříšť, oblíbená mezi dětmi i dospělými. Stačí v mixéru nadrtit kostky ledu, zalít je koncentrátem a dále pokračovat podle návodu.

Zelené smoothie

Přestože vysoké letní teploty omezují náš apetit a hlad není tak velký, je třeba do sebe dostat vitaminy. Smoothie je v takovém případě ideální, protože zároveň osvěží.

Ingredience:

Menší svazek špenátu

1 malá okurka

Zázvor

Máta

Šťáva z citronu

100 ml Toma Natura

Postup: Špenát omyjeme, natrháme a dáme do mixéru. Okurku očistíme, zbavíme semínek a rovněž nakrájíme. Zázvor nastrouháme, zhruba na 1 čajovou lžičku. Vše dáme do smoothie makeru, přidáme mátu a zalejeme vodou Toma. Rozmixujeme do hladka.

Slané karamelové latté

V horku je lepší oželet teplý nápoj a kávu si připravit ledovou!

Ingredience:

250 ml studeného mléka

3 lžičky Jacobs s příchutí karamelu

Vanilkový lusk

Vločková sůl

Třtinový cukr

Kousky karamelu

Postup: Do 250 ml studeného mléka přidáme 3 lžičky kávy Jacobs s příchutí karamelu, přidáme dřeň z vanilkového lusku a promícháme. Pro pravou chuť slaného karamelu přidáme malou špetku vločkové soli. Kávu můžeme osladit třtinovým cukrem. Vysokou sklenici naplníme ledem a zalijeme připravenou kávou. Ozdobíme kousky karamelu, vanilkovým luskem a brčkem.

Návrat k retru s Pepsi

Proč se neosvěžit stylově a nezavzpomínat na hudbu 80. let? Tento tip patří mezi nejjednodušší. Stačí si naladit hity od Michaela Jacksona, vychladit plechovky Pepsi a užít si kombinaci kvalitní hudby s dobrým drinkem.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články