5 luxusních způsobů, jak se opít

Ke koktejlu Jack Frost vám přimrznou ústa... a vůbec se za to nebudete zlobit.
Zdroj: Willowbirdbaking.com/Theblondcook.com
1. „Zmrzlý“ koktejl Jack Frost.1. „Zmrzlý“ koktejl Jack Frost.1. „Zmrzlý“ koktejl Jack Frost.2. Švestkovo-tymiánové Prosecco.+ 10 fotek+ 11 fotek

Luxusní jednohubky si žádají luxusní „spláchnutí“. Tápete-li, čím zapít silvestrovské pochoutky, které jsme přinesli včera, sjeďte myší kousek dolů. Najdete, co potřebujete.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 12. 2016 09:46

1. „Zmrzlý“ koktejl Jack Frost

Theblondcook.com

Počet porcí: 6

Ingredience:

Světlý kukuřičný sirup + sušený kokos (vločky) + 8 hrnků ledu + ½ hrnku modrého likéru curacao + 1 hrnek ananasového džusu + ½ hrnku vodky nebo světlého rumu + ½ hrnku kokosové šlehačky

Postup:

Smočíme okraje skleniček v kukuřičném sirupu a poté v sušeném kokosu. V mixéru typu blender rozmixujeme led, ananasový džus, curacao, vodku a kokosovou šlehačku. Rozdělíme do skleniček a okamžitě pijeme.

***

2. Švestkovo-tymiánové Prosecco

Mydiaryofus.com

Počet porcí: 2

Ingredience:

2 švestky + 6 snítek tymiánu + šťáva z 1 citronu + 4 lžíce jednoduchého tymiánového sirupu (přivedeme k varu směs ½ hrnku cukru a ½ hrnku vody, odstavíme, vmícháme snítky tymiánu a necháme vychladnout) + 1 lahev Prosecca

Postup:

Oloupeme a nakrájíme švestky a rozmačkáme je spolu s citronovou šťávou v tymiánovém sirupu. Společně s ledem promícháme v šejkru a rozdělíme do skleniček s ledovou tříští (můžeme předtím směs přecedit, pokud nechceme mít v drinku kousky švestek). Zalijeme Proseccem a dozdobíme čerstvými švestkami a snítkami tymiánu.

***

3. Střik s vodkou, rozmarýnem a pomerančem

Thesoccermomblog.com

Počet porcí: 1

Ingredience:

2 snítky rozmarýnu + 2 oloupané pomeranče + 2 hrnky cukru + 2 hrnky vody + 57 ml (velký panák) sodovky + 57 ml vodky

Postup:

Na středním plameni zahřejeme směs cukru a vody a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rozmarýn a pomeranče a zahříváme 20 minut, dokud rozmarýn neztratí barvu a sirup nezíská lehce oranžový nádech. Scedíme a počkáme, až sirup vychladne.

V koktejlové šejkru promícháme 1 lžíci sirupu s vodkou a ledem. Nalijeme do skleniček na Martini, dolijeme sodovkou a dozdobíme čerstvými snítkami rozmarýnu a spirálou pomerančové kůry.

***

4. Mátový White Russian

Withsaltandwit.com

Počet porcí: 1

Ingredience:

43 ml vodky + 43 ml mátové Kahlúy + 57 ml mléka dle libosti + šlehačka a rozdrcená vánoční lízátka na ozdobu

Postup:

Do koktejlové sklenice naplněné zpola ledem vlijeme vodku, Kahlúu a mléko. Zamícháme a dozdobíme šlehačkou a nalámanými lízátky.

***

5. Horký máslový rum

Willowbirdbaking.com

Počet porcí: 2

Ingredience:

1 hrnek tučné šlehačky + 5 lžic moučkového cukru + 2 hrnky vody + ¼ hrnku másla + 2/3 hrnku tmavého cukru + ¾ lžičky skořice + ½ lžičky muškátového oříšku + ¼ lžičky mletého hřebíčku + 1/8 lžičky soli + ½ lžičky vanilkového extraktu + 2/3 hrnku kořeněného rumu + celá skořice na ozdobu

Postup:

Ve studené míse vyšleháme šlehačku a práškový cukr a uložíme do lednice. V hrnci přivedeme k varu vodu, máslo, hnědý cukr, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a sůl. Snížíme teplotu a necháme probublávat 10 minut. Tu a tam promícháme. Odstavíme a vmícháme vanilkový extrakt a rum. Rozdělíme do hrnků a dozdobíme šlehačkou. Posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem a dozdobíme celou skořicí. Okamžitě servírujeme.

Zdroj: With Salt and Wit / Willow Bird Baking / The Soccer Mom Baking / My Diarry of Us / The Blond Cook

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články