5 nejlepších silvestrovských pomazánek a jejich tajemství

Díky těmto pomazánkám bude silvestrovská noc u vás doma nezapomenutelná.
Zdroj: elia caterers
Vajíčková pomazánka je evergreenem.Pomazánkou z uzeného lososa zabodujete.Sýrovo-tvarohové pomazánky jsou hodně syté.Chcete-li experimentovat, vyzkoušejte červenou řepu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pořádáte silvestrovskou party u vás doma? Přinášíme tipy na ty nejlepší pomazánky, se kterými nemůžete udělat chybu a vaši hosté budou pět ódu na vaše pohoštění ještě mnoho dní poté.

Redaktor
Redaktor 31. 12. 2018 01:08

Silvestrovské hody jsou za dveřmi, břicha plná bramborového salátu lační po změně. Co naservírovat vašim přátelům, aby se jejich zmlsané chuťové buňky tetelily i po Vánocích?

Vajíčková

Naprostou klasikou je vajíčková pomazánka. Hlavní ingrediencí je zde majonéza, ale i tu můžete vyměnit za zdravější variantu v podobě jogurtu nebo zakysané smetany. Štíhlá linie tak nijak neutrpí a na chuti se také nic nezmění.

Natvrdo uvařená vejce nechte vychladnout a poté je protlačte skrze sítko. Přidejte lučinu, smetanu, pepř a sůl. Přidat můžete i červenou papriku, ne však mnoho, jen abyste získala pěknou barvu.


Lososová

Pokud jste fanynkou ryb a tuňáková pomazánka už vás nudí, sáhněte po sardinkách. Neméně chutná bude také pomazánka z uzeného lososa.

Z lososa odstraňte kůži a poté samotné maso rozmělněte vidličkou v misce. Promíchejte jej s krémovým sýrem a přisypte nadrobno nasekanou jarní cibulku. Dochutit můžete solí, pepřem a pokapat citronovou šťávou.




Tvarohová s česnekem

Aby vaši hosté netrpěli hlady, můžete zvolit pomazánku, která bude mít základ ve tvarohu a sýru. Tyto pomazánky jsou hodně syté a záleží čistě jen na vás, co do nich dále přidáte.

Smíchejte tvaroh a strouhaný polotvrdý sýr. Přidejte stroužky česneku (prolisované nebo utřené) a majonézu dle potřeby. Dochuťte solí a pepřem a posypte petrželkou.


Pomazánka z červené řepy

Chcete-li experimentovat, vyzkoušejte červenou řepu. Přidáním ricotty vás dokonale osvěží.

Řepu očistěte, nakrájejte nahrubo a poté nastrouhejte. Nasypte do mísy spolu s čerstvým sýrem, drcenými ořechy, česnekem (utřeným nebo prolisovaným) a ricottou. Důkladně promíchejte a dle chuti přidejte pepř a sůl.


Mrkvová s kari

Rychlá, levná a neuvěřitelně chutná. Ideální pomazánka pro příjemný večer strávený s přáteli.

Smíchejte majonézu s lučinou a kari kořením. Cibuli, jarní cibulky a zázvor nadrobno nakrájejte, mrkev nastrouhejte nahrubo. Vše nasypte do mísy, přidejte směs s majonézou a pečlivě promíchejte. Dle vaší chuti dosolte.


Nyní už nic nebrání tomu, abyste se stala pomazánkovou královnou!


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články