5 úžasných snídaní, které vás zasytí a zároveň si na nich pochutnáte

vejce
Zdroj: Freepik.com

Chcete si dopřát k snídani něco chutného a zároveň výživného? Chcete se zasytit, ale také mít pocit, že jste si dopřáli něco zdravého? Vyzkoušejte těchto 5 receptů. Jsou rychlé, jednoduché a můžete je sníst i v posteli.

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 03. 2018 20:07

1. Volské oko se zeleninou

Vejce je to nejlepší, co vám pořádně nastartuje den. Pochutnáte si a zároveň vás celé dopoledne nebude honit mlsná. A je to tak jednoduché! Stačí, když si na pánvi připravíte volské oko – kolik vajíček zvolíte, záleží jen na vás. Ale doporučuje se 1-2, pak jen přidejte zelenou papriku a trochu opečte. Tato snídaně skvěle chutná a je zdravá.

2. Oranžový meloun (cantaloupe) s řeckým jogurtem

Někdo si může myslet, že řecký jogurt je tučný. Je ale extrémně zdravý a je také výborným zdrojem bílkovin. Nakrájejte si oranžový meloun cantaloupe na čtverečky a přidejte si ho do řeckého jogurtu. Nic lepšího jste dosud nejedli. Pokud vám v této pochoutce chybí více ovoce, můžete si do něj přidat jahody či borůvky.

3. Vlhké ovesné vločky

Vločky si připravte ještě předtím, než jdete večer spát. Namočte je do misky s 2 dcl vody. Ráno budou mít tu správnou chuť a zároveň po nich nebudete mít hlad. Pokud jste typ, který musí mít ve všem ovoce, dopřejte si dle vašeho gusta. Ovoce vám nikdy ublížit nemůže.

4. Jogurt s banánem, jahodami a mandlemi

Tato velmi chutná snídaně je opravdu velmi jednoduchá. Stačí mandle spolu s banánem a jahodami vložit do mixéru a pořádně pomixovat. Vznikne vám tak smoothie, na kterém si pochutnáte. Obsahuje jen 350 kalorií a najdete v něm až 15 gramů bílkovin. Takže do oběda máte vystaráno.

5. Vejce v avokádu

Nejprve si udělejte volské oko. Pak si připravte avokádo, vyjměte pecku a místo ní vložte volské oko. Posypte solí a máte dokonalou snídani, která vás vyživí. A budete si ji pak dělat každé ráno.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články