8 delikátních drinků, které rozpouští tuky v těle

káva
Zdroj: Unsplash.com

Zdali fungují, či nefungují hubnoucí nápoje z reklam, nevíme. Co ale víme určitě, že mohou pěkně provětrat naši peněženku. Řešení? Vyzkoušejte jeden z těchto 8 barevných drinků. Využívají mocných účinků přírodních ingrediencí – rozpouští tuky v těle. A nestojí skoro nic.

Jana Jánská
Jana Jánská 17. 03. 2017 09:17

1. Zelený čaj

Jak ho připravit: Přiveďte 230 m vody k varu, ponořte do ní na 3 až 5 minut 2 sáčky se zeleným čajem a dochuťte čerstvou mátou, citronem a medem.

Jak ho pít: Teplý nebo studený. Pokud studený, přidejte do tvořítek na led mátu. Ten se pak v čaji pozvolna rozpustí. Čaj konzumujte ideálně nalačno – dá vám po ránu stejný, ne-li větší kopanec než káva.

2. Smoothie s tmavým kakaem

Jak ho připravit: Do nádoby mixéru typu blender vlijte 230 ml domácího mandlového mléka a lžičku medu (můžete ho nahradit i agávovým nebo javorovým sirupem). Přidejte mango, hrnek mražených borůvek, lžíce chia semínek (předtím ponořených na 5 minut do vody), 2 lžíce holandského kakaa a 3 hrnky baby špenátu. Vše rozmixujte při nejvyšší rychlosti (zhruba 30 vteřin) dohladka.

Jak ho pít: Toto smoothie vydá za sytou snídani. Díky své tekuté konzistenci se živiny z ovoce a listů rychleji vstřebají do organismu. A energii, to je to, co zrána potřebuje každý z nás. Akutně.

***

3. Super energetické smoothie

Jak ho připravit: Rozmixujte 1 kg ananasu, 1 kg vodního melounu, 2 litry kokosové vody, 1 trs špenátu, 1 až 2 hrnky borůvek a 2 zelená jablka.

Jak ho pít: Toto je maxi dávka. Ale nemusíte ji spořádat naráz, to by vám nejspíš praskl žaludek. Smoothie můžete pohodlně zamrazit a vypít si ho později.

4. Černá káva

Jak ji připravit: Zalijte 1 až dvě lžičky mleté černé kávy vařící vodou nebo postupujte dle návodu k vašemu kávovaru.

Jak ji pít: Vypijte šálek černé kávy po probuzení nebo před cvičením. Uvidíte, že se vám do něho bude chtít – to díky přílivu čerstvé energie. Černá káva je navíc známá svým přímým působením na metabolismus – zrychluje ho téměř o 10 procent! Pro lepší aroma přidejte špetku skořice.

5. Zelené smoothie s mangem

Jak ho připravit: Rozmixujte mražený banán s hrnkem manga, hrnkem špenátu, ½ středně velkého avokáda, hrnkem mandlového mléka a pár kapkami vanilkového extraktu.

Jak ho pít: Kdykoliv, kdy budete potřebovat energetickou berličku.

***

6. Postrach tuků

Jak ho připravit: Rozmixujte hrnek grepu (pomeranče nebo ananasového džusu) spolu s 2 lžičkami jablečného octa a lžičkou medu.

Jak ho pít: Dopřejte si tuto hubnoucí bombu před každým jídlem. Tato kombinace je postrachem pro tukové buňky – urychleně je rozpouští a odnáší pryč.

7. Špenátovo-avokádové smoothie

Jak ho připravit: Rozmixujte avokádo, hrnek čerstvého špenátu, velký zralý banán, lžíci přírodního arašídového másla, hrnek mléka a hrst kostek ledu.

Jak ho pít: V momentě, kdy potřebujete osvěžit, dobít baterky a shodit nějaké to kilo.

***

8. Super bomba s Nutellou, chia semínky a kokosem

Jak ji připravit: Do šejkru, zavařovací sklenice nebo jiné nádoby dejte hrnek mandlového mléka společně se lžící Nutelly, 1/6 hrnku chia semínek, 1/8 hrnku strouhaného kokosu a ¼ lžící vanilky. Vše prokarbujte a nechte chladit v lednici alespoň 4 hodiny. Přidejte kokos a nutellové mléko rozmixujte v blenderu s hrstí malin, ledem a banánem.

Jak ji pít: Tento výživný a vydatný nápoj směle nahradí snídani. S tou výhodou, že ukonejší chutě na celý den a doplní živiny.

Zdroj: Lifehack

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články