Cukroví ze 3 ingrediencí, se kterým vyzrajete na předvánoční shon

5. Prosince 2016
Nenechte si vzít všechen čas pečením cukroví. Věnujte ho předvánočnímu rozjímání.
Zdroj Thecomfortofcooking.com
Sehnat dárky pro rodinu, vycídit domov, stihnout uzávěrky... Žena má před Vánoci vždy plné ruce práce. Volného času zbývá poskrovnu – a věnuje ho pečení. Přitom odsouvá bokem to nejdůležitější – rozjímání za zvuku koled a nasávání vánočních vůní. Užijte si letos Vánoce jinak, intenzivně a beze spěchu. Upečte jednodušší, zato stejně lahodné cukroví a... relaxujte.

1. Skořicové spirály                 

Thecomfortofcooking.com

Počet porcí: 10 až 15 ks

Ingredience:

Listové těsto + krupicový cukr + mletá skořice

Postup: Předehřejeme si troubu na 180 °C. Vyložíme plech pečícím papírem. Rozválíme listové těsto a hustě ho posypeme cukrem a skořicí. Stočíme ho a nakrájíme na 2,5 cm široké šnečky. Pečeme 8 až 10 minut, vypneme troubu a necháme dojít.

***

2. Mátové Oreo placičky

Thecomfortofcooking.com

Počet porcí: cca 40 ks

Ingredience:

20 sušenek Oreo + 1 lžička mátového extraktu + 230 g polosladkých čokoládových peciček

Postup:

Rozdělíme Oreo na poloviny a seškrábeme krém. Plech vyložíme pečícím papírem. V mikrovlnné troubě rozehřejeme čokoládové pecičky. Jakmile se čokoláda rozpustí, přidáme mátový extrakt. Sušenky máčíme v mátové čokoládě, vyskládáme na pečící papír a necháme ztuhnout.

***

3. Křehké máslové sušenky

Cupofjo.com

Ingredience:

½ hrnku nesoleného másla (mělo by mít pokojovou teplotu) + ¼ hrnku a 1 lžíce cukru + hrnek mouky (+ něco na posypání – vlašské ořechy, kustovnice čínská, čokoládové pecičky, mandle, pistácie, hrubozrnná sůl, džem…)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 160 °C a vyložíme dva plechy pečícím papírem. Pomocí elektrického mixéru nebo silné ruky zpracováváme máslo do konzistence krému asi minutu (mělo by zbělat). Dalších pět minut zapracováváme cukr dohladka – směs by měla připomínat máslový krém.

Odložíme mixér a pomocí stěrky pomalu vmícháme máslo do mouky. Směs by měla být velice jemná. Uždíbneme těsto o velikosti vlašského ořechu, uděláme z něj kouli, přemístíme ji na pečící papír a palcem stlačíme tak, aby vznikla placička. Doprostřed umístíme ořechy, marmeládu, cokoliv dle libosti. Pečeme 12 až 18 minut nebo dokud placičky neztuhnou a nezačnou jemně zlátnout. Necháme vychladnout 10 minut a poté je pomocí špachtle přemístíme na mřížku.

***

4. Red Velvet sušenky

Pinkwhen.com

Ingredience:

510 g směsi na korpus Red Velvet + 2 vejce + 1/3 hrnku rostlinného oleje

Postup:

Všechny ingredience dobře promícháme. Pokud bude směs příliš suchá, přidáme trochu vody. Předehřejeme si troubu na 190 °C. Pomocí 2,5cm naběračky vytvarujeme na pečící papír sušenky. Pečeme 7 minut nebo dokud nezačnou sušenky na okrajích hnědnout. Necháme je ještě minutu chladnout a poté je přemístíme na mřížku.

***

5. Maršmelounová kolečka

Thecomfortofcooking.com

Počet porcí: 12 ks

Ingredience:

6 grahamových sušenek + 6 velkých maršmelounů + 12 ks čokoládových bonbonů ve tvaru špiček

Postup:

Sušenky nalámeme na polovinu. Pomocí kulatého kovového vykrajovátka o průměru 5 cm vytvoříme z rozpůlených sušenek kolečka. Maršmelouny rozpůlíme. Nastavíme troubu na režim grilování a rošt umístíme co nejníže. Sušenková kolečka vyskládáme doprostřed plechu a na každé položíme rozpůlený maršmeloun lepkavou částí směrem dolů.

Plech umístíme pod gril a čekáme, až maršmelouny zezlátnou. Ideálně zapneme světlo a u trouby stojíme – maršmelouny se opečou rychle. Ihned je vytáhneme z trouby a opatrně vtlačíme čokoládový bonbon doprostřed každého maršmelounu. Servírujeme teplé.

Zdroj: The Comfort of Cooking / A Cup of Jo / Pink When

Diskuze

Reklama