Recept: Jednorožcové makronky jsou hotovou pastvou pro oči

6. Ledna 2017
Jednorožci hýbali loňským rokem. A zdá se, že se vlády jen tak nevzdají.
Zdroj Instagram.com/mac_lab/fluffegram
Prostě láska na první pohled. Jednorožcové makronky vypadají tak úchvatně, že bychom se spokojili jen s tím se na ně dívat. Ale nemusíme. Objevili jsme recept na tradiční francouzské makronky, které už jen stačí ozdobit tak, aby připomínaly jednorožce. A pokud se po tomto pečení stanete posedlí jedlými jednorožci, nechte se pobláznit v galerii.

Francouzské makronky

Popsugar.com

Počet porcí: asi 24 celých makronek

Ingredience:

2/3 hrnku jemně mletých mandlí + 1 ½ hrnku moučkového cukru + 3 velké bílky (ideálně s pokojovou teplotou a maximálně 3 dny staré) + 5 lžic krupicového cukru + 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

Předehřejeme si troubu na 140 °C a umístíme 2 rošty do spodní poloviny trouby. Vyložíme dva plechy pečícím papírem. Smícháme mandle s moučkovým cukrem a dvakrát přesejeme přes síto. Tyčovým mixérem začneme vyšlehávat bílky. Zvolíme střední až vysokou rychlost a až začnou bílky pěnit, po lžících přidáme krupicový cukr. Zašleháme vanilkový extrakt a pokračujeme, dokud se nezačnou tvořit tuhé vrcholky.

Italský cukrář proměňuje své dezerty v napínavou podívanou

Vezmeme si k ruce mandlovo-cukrovou směs a oddělíme polovinu. Pomocí silikonové stěrky vmícháme směs do bílků. Postupujeme odzdola nahoru, z jedné strany na druhou a zvenku do středu. Snažíme si zachovat tolik vzduchu ve hmotě, jak to jen půjde.

Stejným způsobem zapracujeme druhou polovinu mandlovo-cukrové směsi. Opakujeme alespoň patnáctkrát. Postupujeme pomalu – vždy stlačíme střed, seškrabeme okraje a znovu stlačíme střed. Dáme pozor, aby nebylo těsto příliš tekuté, jinak makronky nevyběhnou.

Naplníme těstem cukrářský sáček s otvorem asi 0,6 cm a tvoříme na pečícím papíře kolečka o průměru 2,5 cm. Můžeme si předtím namalovat na papír obrysy (na lícní straně, aby se pero nebo fix nedostaly do makronek). Vezmeme plech do rukou a dvakrát nebo třikrát s ním pevně udeříme o stůl. Makronky tak budou nadýchané i na spodní straně.

11 zvyků nejrůznějších národů světa, které stojí za krádež

Nezakryté je necháme schnout nejméně 15 minut. Na povrchu by se měla utvořit tenká krusta, jež po dotyku nelepí. Pokud ne, necháme schnout tak dlouho, jak jen to bude třeba.

Dáme plechy do trouby a pečeme 15 až 18 minut. Po prvních dvou minutách otevřeme troubu a uvolníme veškerou vlhkost. V polovině pečení prohodíme plechy a otočíme je o 180°, aby se makronky rovnoměrně propekly. Hotové budou skrz naskrz propečené a s pevnou krustou na povrchu. Vyjmeme plechy z trouby, dáme je na mřížku a necháme makronky vychladnout. Naplníme je libovolným krémem. A máme hotovo.

Zdroj: Popsugar

Diskuze

Musíte si přečíst

14 božích nápadů a vychytávek s avokádem

Chleby roku znají své vítěze. Zjistěte, kde je koupit

9× exotické ovoce a jak vybrat to perfektně zralé

Reklama