Avokádo tvrdé jako kámen? Díky tomuto triku dozraje za 10 minut!

30. Října 2017
Levné, ale tvrdé? Zahřejte ho v troubě – a můžete porcovat!
Zdroj Marco Verch/Flickr.com
Avokádo v akci? Který milovník avokádového toastu by se nezaradoval! Zlevněná avokáda jsou ale zpravidla dvoje – přezrálá a nezralá. Zatímco v prvním případě už s avokádem nic moc nezmůžete, tvrdé avokádo můžete servírovat třeba jen pár minut po nákupu. Díky jednoduchému triku.

Připraveni tento malý zázrak odhalit?

Tak pojďme na to.

Postup:

1. Tvrdé avokádo zabalíme do alobalu.

2. Umístíme ho na plech a „pečeme“ v troubě vyhřáté na 90 °C asi 10 minut.

3. Na čas se ale nespoléháme a raději avokádo průběžně kontrolujeme. Vyndáme z trouby, až bude měkké.

4. Opatrně ho vybalíme z alobalu a servírujeme.

Toť vše.

Uleví při artritidě a pomůže zhubnout. Avokádo se řadí mezi superpotraviny.
Pixabay.com

Tajemství triku

Jak je možné, že avokádo v horku dozrálo? Chemikové by vám to vysvětlili – dozrávající ovoce uvolňuje etylen. Pokud ho utěsníte alobalem, zůstane v jakési kleci, čímž se urychlí proces dozrávání.

Proč zařadit avokádo do jídelníčku

Avokádo se řadí mezi superpotraviny, tedy nejzdravější potraviny na světě. Chlubí se antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi, a stává se tak prevencí proti rakovině. Kromě toho snižuje hladinu špatného cholesterolu a díky sadě obsažených vitaminů působí příznivě na vzhled konzumenta. Všechny blahodárné účinky avokáda se dozvíte v následujícím článku:

Avokádo není superpotravinou nadarmo. Brzdí růst rakovinných buněk a chrání nenarozené děti před vrozenými vadami

Zdroj: INSIDER

Diskuze

Reklama