Batátové topinky jsou nový trend...a dostatečný důvod, proč ráno vstát

27. Února 2017
S avokádem, Nutellou i burákovým máslem. Batátovým topinkám prostě neodoláte.
Zdroj Familyfoodonthetable.com
Sytá, bleskurychlá, levná, sladká, zdravá. Pět magických slov, které stačí k tomu, aby se do této snídaně zbláznil každý. Základem je sladká brambora. A geniální nápad – použít na ni topinkovač.

Ano, je to tak, jak si to představujete – nakrájíte sladkou bramboru na plátky a ty opečete v topinkovači.

Pak už jen stačí uposlechnout chutě. Je libo slaná, vydatná snídaně s vejcem a avokádem? Nebo vás pronásleduje chuť na sladké už doby, co se vám zdálo o Nutelle? Žádný problém. Jen potřete batátovou topinku lískooříškovým krémem. A pár banánových koleček navrch rozhodně neuškodí.

Jak na to?

Pro perfektní batátovou topinku zvolíme hladkou bramboru větších rozměrů. Oloupeme ji a nakrájíme na 0,6 cm silné plátky.

Otočíme knoflíkem topinkovače doprava a plátky pečeme na nejvyšší teplotu. Jakmile vyskočí, zapneme topinkovač znovu.

Po druhém kole batátovou topinku prohlédneme. Jsou na ní jemné stopy po opečení? Změkla, ale nerozpadá se v ruce? Pak je nejvyšší čas přejít k nejlepší části – vyšperkování...

Batátovou topinku lze připravit nasladko i naslano. Čím jí potřete/posypete/pokladete, záleží na vaší fantazii.

Inspirovat se můžete 10 variacemi v galerii. Mějte při ruce lavór – sliny potečou proudem...

Zdroj: Eating Bird Food / Family Food on the Table

Diskuze

Reklama