Bílé zuby bez námahy? Tato jídla vám pomohou

S bílými zuby bude váš úsměv hned krásnější.
Zdroj: flickr
Kyselina jablečná v jahodách zbaví vaše zuby nepěkného zabarvení.Vápník obsažený v mléčných výrobcích je důležitý pro sílu vašich zubů.Kořenová zelenina napomáhá tvorbě slin.Kousáním jablek si posílíte dásně a váš dech bude svěží.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pochutnat si a ještě k tomu jako bonus mít zuby jako perličky? Není to nemožné! Jídlo je mocný lék na spoustu jiných neduhů, jako je špatná nálada nebo stres, tak proč by nám nepomohlo mít i bělostný chrup?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 12. 2018 08:14

Spojte příjemné s užitečným a bez výčitek si dopřejte tyto potraviny.

Brokolice

Její kadeřavý vzhled má funkci zubního kartáčku. Máte tedy dvojí čištění – jedno v koupelně, druhé v kuchyni. Začleňte brokolici do svých pokrmů – je zdravá a vaše zoubky se budou blýskat.


Pomeranče

Kyselina v nich obsažená pomáhá vybělit zubní sklovinu. S jejich konzumací však opatrně – nadměrné pojídání oblíbeného oranžového ovoce vám může naopak sklovinu nenávratně poškodit.


Hrušky

Šťavnatá hruška je to pravé pro zbavení se zbytků jídla z úst. Vysoký obsah tekutin odplaví i poslední zbytek chleba nalepený na zadní stoličce. Navíc vám ještě osvěží dech.


Kořenová zelenina

Celer nebo mrkev, vyberte si. I zde vysoký obsah vody napomáhá tvorbě slin a tím pádem vyčištění úst od zbytků jídla.




Jablka

„Pozadu se slinami“ nezůstávají ani klasická jablka. Kousáním si posílíte dásně a váš dech bude jako po fialkách. Tedy – po jablkách.


Mléčné výrobky

Mléko a tvrdé sýry. Nezanechávají na zubech skvrny a obsahují vápník, který je důležitý, aby zuby byly silné.


Jedlá soda

Přidejte jedlou sodu do pasty a bělejší zuby budete mít již po pár vyčištěních. I zde ale buďte opatrní, zejména ti, kteří mají odhalené krčky. Podráždění dásní může způsobit jejich krvácení.


Ačkoliv nám tyto potraviny pomáhají v cestě za bělejším chrupem, stále platí, že nejúčinnější je si zuby prostě čistit. A to po každém jídle. Kartáček není žádné velké břemeno, tudíž vás nijak zvlášť neomezí jeho transport ve vaší kabelce. Další možností je ho mít prostě v práci v šuplíku a po obědě si na pět minut odskočit na toaletu a osvobodit zuby od zbytků knedlíku.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články