Bojíte se jíst po šesté, abyste nepřibrali? Tyto potraviny můžete bez výčitek mlsat před spaním

čokoláda
Zdroj: Pixabay.com

Taky si jistě vždy říkáte, že dnes už se večer do té ledničky nepodíváte. Jenže pak zasednete k nějakému zajímavému filmu a chuť na něco dobrého je tu. Když už vás tedy večer přepadne mlsná, sáhněte po něčem, po čem nepřiberete.

Jana Jánská
Jana Jánská 23. 08. 2018 09:22

Existují produkty, které zlepšují kvalitu spánku a nevynesou vaši váhu do nebeských výšin. Podívejte se tedy, co si můžete dopřát, aniž byste měli výčitky.

Hořká čokoláda

Hořká čokoláda obsahuje minimální množství cukru. Tento druh pochoutky podporuje rychlý úbytek hmotnosti a snižuje hladinu cholesterolu.

Rýže

Odborníci na výživu zaznamenali nesporný fakt: dieta, jejíž hlavní složkou je rýže, snižuje riziko nespavosti až o 46 %. Rýže patří k potravinám s vysokým glykemickým indexem, který ovlivňuje hormony mimořádně důležité pro kvalitní spánek.

Polévka

Na noc si můžete dát polévku. Všechny teplé tekutiny totiž mají uklidňující účinek. Pokud tedy budete večer pociťovat, že šálek teplého čaje neodvrátí vaše choutky k jídlu, ohřejte si trochu polévky. Zapomeňte ale na hráškovou, čočkovou nebo fazolovou!

Dýňová semínka

Pokud vaše srdce zatouží po misce s popcornem, upřednostněte místo toho několik dýňových semínek. To je přesně ten typ jídla, který se snadno dokáže vyrovnat s nočním hladem a nezatíží vás pro kvalitní spánek.

Mandle

Ti, kteří chtějí zhubnout, se nemusí obávat konzumace mandlí. Ve studii z roku 2012, jejíž výsledky byly publikovány v časopise American Journal of Clinical Nutrition, se ukázalo, že tento produkt nevede k dalšímu zvyšování hmotnosti.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články