Bojujete s vymýšlením školních svačin? Vyzkoušejte domácí Kinder Pingui, po kterém se vaše děti utlučou

22. Srpna 2018
Lucie Trávníčková
Stylové balení pro školáky
Zdroj Pixabay
Témata: škola , svačina , děti , dezert
Jistě i vaše děti chtějí při nákupech v supermarketu koupit nějaký ten mléčný řez. Tak proč jim ho nedopřát kdykoliv, kdy na něj dostanou chuť. Jeho příprava je totiž snadná a rychlá.
Reklama

Co na přípravu lahodného dezertu Kinder Pingui, který bude celá vaše rodina milovat, protože je svěží, lehký a lahodný, budete potřebovat:

1 hrnek mouky

1/2 hrnku másla

1/2 hrnku cukru krystal

1/2 hrnku mléka

2 vajíčka

150 g Nutelly

1 čajovou lžičku vanilkového cukru

1 plnou lžíci kakaa

1 čajovou lžičku prášku do pečiva

Na přípravu krému:

700 ml smetany

100 ml mléka

4 plné lžíce cukru moučka

15 g želatiny

5 veganských dezertů, po kterých se utlučete

Na první polevu:

50 g hořké čokolády

50 g mléčné čokolády

1 čajovou lžičku roztopeného másla

2 plné lžičky oleje

Na druhou polevu:

100 ml smetany na šlehání

125 g hořké čokolády

1 plnou lžíci másla

Postup:

Vajíčka vyšleháme spolu s cukrem. Přidáme olej, mléko, vanilku a Nutellu. Důkladně promícháme.

Postupně do vyšlehané hmoty přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Směs rozdělíme na 2 části. Obě části nalijeme na moukou vysypaný plech, dáme do trouby předem zahřáté na 180 ˚C a cca 12-15 minut pečeme.

Připravíme si krém. Želatinu vložíme do 150 ml mléka a necháme nasát. Nasátou ji smícháme se zbytkem mléka. Smetanu vyšleháme spolu s prosátým cukrem do pevné hmoty a přidáme nasátou želatinu.

Připravíme si polevu. Všechny ingredience na první polevu si dáme do hrnce a šleháme nad parou. Jednu polovinu vyšlehaného krému si naneseme na první plát korpusu. Nalijeme polevu a dáme na ni vyšlehaný krém.

Zakryjeme druhým plátem korpusu a dáme na něj druhou polevu, kterou jsme si připravili tak, že smetanu rozehřejeme v hrnci a přidáme čokoládu s máslem. Necháme rozpustit a zamícháme na hladký krém.

Necháme odstát 2 hodiny v lednici, nakrájíme na řezy a můžeme podávat. Vychlazené řezy do druhého dne samozřejmě chutnají nejlépe.

Diskuze

Reklama