Bramborová očistná kúra našich babiček, která vyplaví z těla toxiny a pomůže vašemu zevnějšku

brambory
Zdroj: Pixabay
Celer je součástí bramborového odvaru.Vařené brambory zasytí dokonale, ale brzy se přejí.Ideální jsou brambory domácí nebo alespoň z farmářského trhu.Existují i červené brambory, které jsou také lahodné.+ 1 fotka+ 2 fotky

Chcete pročistit organismus a zhubnout pár kilo? Za vyzkoušení určitě stojí jednoduchá bramborová dieta. Pomůže nejen vašemu zevnějšku, ale vyplaví z těla i nebezpečné zásoby nahromaděných toxinů.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 09. 2018 07:35

Bramborovou dietu nebo bramborovou očistu znaly již naše babičky, které ji používaly zejména při zdravotních problémech na očištění organismu od škodlivin.

Brambory jsou v Česku velmi oblíbené a odedávna byly důležitou a pravidelnou složkou potravy našeho národa. Vyzkoušejte proto i vy ověřený recept našich babiček. Možná vám pomůže více než novodobé přípravky na hubnutí, které v mnoha případech více uškodí, než pomohou a oproti obyčejným bramborám jsou výrazně dražší.

Na bramborovou detoxikační kúru budete potřebovat:

1 kg brambor

3 litry vody

trochu celeru

Postup:

Nejvhodnější jsou brambory domácí, nebo alespoň takové, které jste koupili na tržišti od domácích pěstitelů, ne v supermarketu.

Umyté brambory ve slupce dáte vařit do tří litrů vody spolu s kouskem celeru. Během celého dne je třeba pít tento odvar, který se kombinuje s bramborovým pyré, to si připravíte z uvařených brambor.

Dietu byste měli držet maximálně týden a odvar si připravit každý den nebo každý druhý den čerstvý. Kromě brambor a odvaru nejezte nic jiného. Bramborová dieta působí i jako skvělá detoxikace organismu. Nedržte ji však častěji než 1-2krát do roka.

Nemusíte se bát, že budete hladoví. Brambory totiž dokážou skvěle zasytit. Jsou bohatým zdrojem bramborového škrobu, který je pro tělo zdrojem energie a díky kterému budete mít navíc pocit sytosti. Obsahují i velmi důležitou vlákninu, díky které se vaše střeva a tělo vyčistí od nánosů škodlivin, které způsobují mnohé zdravotní komplikace.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články