Breussova dieta: Původně vznikla pro nemocné rakovinou, dnes se ale používá i jako detoxikační nebo odtučňovací dieta

S pitím zeleninových šťáv to nepřehánějte, tuto dietu držte jeden maximálně dva dny v týdnu
Zdroj: Pixabay
Detox pomocí šťáv je velmi účinný.Bylinkové čaje jsou součástí diety.Pijte bylinkové čaje a zeleninové šťávy - pročistíte organismus a zhubnete.S pitím zeleninových šťáv to nepřehánějte, tuto dietu držte jeden maximálně dva dny v týdnu+ 1 fotka+ 2 fotky

Originální Breussova metoda pro onkologické pacienty trvá 42 dní, během nichž se tělo absolutně očistí. Dnes už se používá spíš jen jako pročištění na jeden až dva dny v týdnu, protože celý půst by byl pro naše tělo velký šok.

Redaktor
Redaktor 21. 09. 2018 10:52

Jídlo je během dietního dne nahrazeno zeleninovými šťávami a bylinkovými čaji. V praxi to znamená, že jelikož nebudete jíst, budete mít v tyto dny velmi málo energie. Proto se v těchto dnech doporučuje příliš nesportovat, aby nedošlo ke kolapsu organismu.

Neznamená to ale, že nebudete dělat vůbec nic. To byste totiž celý den mysleli jen na jídlo, je tedy potřeba zachovat normální denní režim.

Při jakémkoliv hubnutí je potřeba pít dostatek tekutin a přijímat minerály a vlákninu, což je u této diety vlastně jejím základem. Pokud kouříte a cigaret se nehodláte vzdát, na tuhle dietu rovnou zapomeňte, není pak účinná.

Buďte připraveni na to, že vzhledem k tomu, že se nejí vůbec nic, ale pijí se jen zeleninové šťávy, nejspíš budete mít hlad. Dalším rizikem je ospalost, únava a celkově špatná nálada. Je důležité, abyste si takto lehký den ordinovala opravdu jen jeden, maximálně dva v týdnu. Vaše okolí by to také nemuselo rozdýchat.

Jak probíhá detoxikační den na Breussově dietě?

Ráno vypijte půl šálku vychladlého ledvinového čaje. Hodinu poté vypijte 1 až 2 šálky bylinného čaje ze šalvěje, tymiánu, meduňky a máty. Po další hodině vypijte vždy doušek připravené zeleninové šťávy. Dopoledne je povoleno dalších 10 až 15 doušků a neomezené množství studeného šalvějového čaje. K obědu si dáte opět půl šálku ledvinového čaje. Odpoledne je dovolený doušek zeleninové šťávy a před spaním se vypije půl hrnku ledvinového čaje.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články