Chcete přestat kouřit? Jezte potraviny, které vás vyčistí od nikotinu a zbaví chuti na cigaretu

Zkuste se zbavit nikotinu z těla a přestaňte kouřit
Zdroj: Pixabay
Brokolice je detoxikační bombaZkuste se zbavit nikotinu z těla a přestaňte kouřitKouření způsobuje rakovinu a onemocnění plicPijte pravidelně šťávu z brusinek+ 1 fotka+ 2 fotky

I když máme kolem sebe pořád nějaká varování, proč přestat kouřit a zbavit se toho odporného zlozvyku, lidé si vesele zapalují jednu cigaretu za druhou. Vědci dokázali, že nikotin může být hodně škodlivý, ale nikdo si s tím hlavu neláme. Odstranit nikotin ze svého těla ale můžete některými potravinami. A dokonce budete mít i menší chuť na cigaretu.

Redaktor
Redaktor 19. 09. 2018 12:26

Pokud lidé dlouhodobě kouří, jsou závislí nejen na tom, že drží cigaretu v ruce a vyfukují kouř, ale hlavně na nikotinu. Kvůli této chemické látce je těžší s kouřením přestat. Nikotin je stimulant, který blokuje nervové a svalové buňky, je návykový a velmi škodlivý. Zvyšuje srdeční tep, krevní tlak, a dokonce i riziko cévní mozkové příhody.

Brokolice

Tato zelenina obsahuje vysoké množství vitamínu B5 a C. Vitamíny skupiny B jsou odpovědné za regulaci mnoha důležitých procesů v těle. Nedostatek vitamínů může znamenat, že vaše tělo nereaguje tak, jak by mělo. Díky brokolici udržíte svůj metabolismus ve formě a vaše plíce budou chráněny před toxiny. Brokolice navíc obsahuje gen Nrf2, který chrání buňky před napadením.

Pomeranče

Pomeranče jsou mocné citrusové plody. Nikotin totiž vyčerpává hladinu vitamínu C a konzumací pomerančů ji hravě doplníte. Navíc snižují stres a úzkost při chutích na nikotin. Zkuste pravidelně pít freshe z pomerančů a přestat kouřit pro vás bude snadnější.

Špenát

Člověk potřebuje kyselinu listovou a vitamín B9. Nikotin vám ale tyto vitamíny odstraní z těla. A získat zpět je můžete právě konzumací špenátu. Nikotin může způsobit, že se vám bude špatně spát a budete se celou noc budit. Kyselina listová bojuje proti abstinenčním příznakům, protože navozuje duševní a emocionální pohodu. Takže pak budete spát jako mimino.

Zázvor

Zázvor vám pomůže zbavit se mnoha nežádoucích příznaků způsobených kouřením a nikotinem. Když budete konzumovat syrový zázvor, zbaví vás to nikotinu z těla a chuti na cigaretu. Díky zázvoru také zhubnete a snížíte toxiny v krevním oběhu způsobené nikotinem.

Brusinky

Šťáva z brusinek vám odstraní nikotin z vašeho krevního oběhu rychleji než obvykle. Nikotin totiž zvyšuje hladinu cukru v krvi, stejně jako brusinky. Takže díky konzumaci brusinek budete mít menší chuť na cigaretu. Když budete pravidelně pít brusinkovou šťávu, udržíte vaše chutě na cigaretu na uzdě.

Citrony

Další mocnou zbraní v boji proti nikotinu jsou citrony. Pokud kouříte, nikotin máte v těle až 3 dny. Díky citronům také posílíte imunitu, vyčistí se vám kožní buňky a póry a vaše pokožka tak bude zdravější. Vitamín C vás zbaví chuti na cigaretu.

Mrkev

Pokud pravidelně kouříte, vitamín A a C vám klesne několikrát za den. Nikotin škodí nervovým buňkám a člověk má špatný krevní oběh. Pokud budete pravidelně konzumovat mrkev, načerpáte vitamín A a C, a tak posílíte přirozenou obranyschopnost vašeho těla.

Granátová jablka

Kouření zvyšuje srdeční tep, krevní tlak a snižuje hladinu kyslíku v krevním řečišti. Tyto příznaky můžete neutralizovat tím, že budete jíst granátová jablka. Zlepšíte si tak krevní oběh, ale také pomůžete vašemu tělu produkovat více červených krvinek.

Olej z pšeničných klíčků

Kouření vám může ucpat cévy. Proto se snažte jíst pšeničné klíčky. Získáte tak dostatek vitamínu E a váš oběhový systém vám bude lépe fungovat. Pšeničné klíčky také snižují riziko vzniku srdečních chorob s přibývajícím věkem.

Kapusta

Čím více tuto zeleninu jíte, tím je menší pravděpodobnost, že dostanete rakovinu. Kapusta je přirozeným zdrojem antioxidantů, které snadno zbaví vaše tělo nežádoucího nikotinu a dalších nebezpečných látek, které se vám v těle hromadí kvůli kouření.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články