Chcete zhubnout? Nehlídejte si jen jídlo, ale i pití

Mnohé oblíbené nápoje si budete muset odepřít.
Zdroj: unsplash.com
Po pivu vám naroste pupíček.Míchané drinky mají stejnou hodnotu kalorií jako středně velká večeře.Lahoda pro oko i jazyk. A vaše tukové zásoby.Rozmixované jídlo je pořád jídlo.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ráda byste přešla na zdravější životní styl? Výčet toho, co „už nesmíte“, se ale netýká jen jídla, nýbrž i pití. Kterým tekutinám se tedy vyhýbat obloukem, abyste se cítila lépe, zdravěji a shodila kila?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 11. 2018 10:48

1. Alkohol

Po pivu vám naroste pupíček, tvrdý vás shodí ze židle. Je pro vás tedy únosnou variantou míchaný drink? Chyba lávky. Ani převlečený zředěný alkohol není žádné neviňátko. Taková piňacolada má cca 880 kcal, což je stejná hodnota jako středně velká večeře.


2. Energetický nápoj

Už jen při pohledu na etiketu zjistíte, že to není úplně to pravé ořechové pro vaše tělo. Jste-li unavená, sáhněte po ovoci, které má dostatek cukrů a nakopne vás mnohem zdravějším způsobem než kdejaký energetický nápoj. A ještě si ušetříte spousty kalorií.




3. Milkshake

Je to v podstatě tekuté jídlo, tudíž byste k němu měla i tak přistupovat. Pokud máte na ovocný koktejl chuť, dejte si ho místo svačiny. I tak to ale berte jako prohřešek a spíše se mu vyhýbejte.


4. Slazené vody

Tváří se jako dietní, ale s tímto slovem nemají nic společného. Stačí si pročíst složení. Výměna slazených vod za vodu obyčejnou vám pomůže ve shazování kil nejúčinněji.


5. Horká čokoláda

Tento „lahodný“ nápoj sice potěší váš jazyk, ale s příjmem kalorií už tak nezabodujete. Nalijete do sebe zhruba 760 kcal, což opět odpovídá středně velké večeři. Cukr a saturovaný tuk, který je v nápoji obsažen, mnohokrát přesahují doporučenou denní dávku.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články