Cítíte se unavení? Pak zařaďte do svého jídelníčku tyto životabudiče

Špatná strava způsobuje stres a únavu
Zdroj: Pixabay
Borůvky jsou takovou explozí energieŠpatná strava způsobuje stres a únavuCizokrajné granátové jablko přijde v horkých letních dnech k chutiUž Pepek námořník věděl, proč je dobré jíst špenát+ 1 fotka+ 2 fotky

Moderní hektický život je plný stresu a bohužel s tím nikdo nic nenaděláme. Musíme se tedy alespoň snažit jeho negativní vliv na lidský organismus omezit na minimum.

Redaktor
Redaktor 21. 08. 2018 09:33

Práce, vyzvednout děti ze školky, uvařit, uklidit, to je každodenní koloběh maminek. Když si jednou za čas zajdou zacvičit nebo na kafe s kamarádkou, považují to za svátek. 

Tím, že žijí stále ve stresu, mívají často špatnou náladu a jsou podrážděné. To pak odnáší nejen tatínci, ale především děti.

Je tedy důležité nezapomínat na sebe a kdykoliv to jde, odpočívat. Důležitá je i strava. Jezte potraviny, které dodávají energii a zklidňují nervový systém. Některé dokonce pomáhají zbavit se stresu a únavy.

Borůvky

Přidáním borůvek do stravy posílíte imunitní systém a nabijete tělo potřebnými vitamíny a minerály. Kromě toho borůvky zlepšují cerebrální oběh a také zmírňují únavu a stres.

Špenát

Třikrát hurá pro špenát! Tato zelenina je plná užitečných vitamínů a minerálů. Dále špenát posiluje imunitní systém a zlepšuje trávicí systém. A zatřetí, oblíbený pokrm Pepka námořníka pomáhá udržovat tělo ve formě a účinně odstraňuje příznaky únavy a zklidňuje nervový systém.

Jogurt

Existuje několik důvodů, proč je jogurt dobrý. Je dostatečně lehký a dobře se absorbuje v těle. Obsahuje také užitečné bakterie, které normalizují střevní mikroflóru. Ví se také, že pravidelné pojídání jogurtu pomáhá bojovat proti chronickému únavovému syndromu.

Granátové jablko

Nejznámější vlastností granátového jablka je jeho schopnost posilovat kardiovaskulární systém. Není to však jediná výhoda tohoto neobvyklého ovoce. Je cenným zdrojem vitaminu C, A, B, E, P, vápníku, hořčíku, draslíku, manganu, kobaltu. Šťavnaté ovoce plní tělo energií a zvyšuje odolnost proti různým infekcím a virům.

Grapefruit

Je neuvěřitelně osvěžující a navíc urychluje proces spalování tuků v těle, proto ho ženy konzumují při dietách. Kromě toho je cenným zdrojem vitamínu C. 

Ořechy

Konzumace ořechů je nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak doplnit ztracenou sílu a obnovit vitalitu a energii těla. Pouze malá hrst ořechů umí skutečné zázraky.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články