Cukroví na poslední chvíli: Tyto nepečené druhy zvládnete ještě připravit!

cukroví
Zdroj: Pixabay.com

Správná hospodyňka by prý měla mít na Vánoce napečeno dvanáct druhů cukroví - za každý měsíc jeden. Pokud jste však neměla čas, nezoufejte. Některé druhy cukroví zvládnete rychle a udělají stejnou parádu jako ty pečené.

Petra Járková
Petra Járková 19. 12. 2018 11:38

Pokud šlo cukroví i u vás na druhou kolej, tak je ten nejvyšší čas vykouzlit nějaké nepečené druhy. Nemusíte se bát, chuťově jsou skvělé a vaši strávníci si na nich pochutnají stejně jako na vosích hnízdech nebo vanilkových rohlíčkách.

Sněhové sirky

Z bílků ušlehejte sníh, do kterého za stálého šlehání přidáte cukr a citronovou šťávu (hmota musí mít trochu hustší konzistenci, aby sirky udržely tvar). Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na plech pokrytý papírem na pečení malé rovné tyčky dlouhé asi 10 centimetrů, které sušte asi hodinu v mírně vyhřáté troubě. Po vychladnutí namočte jeden konec každé tyčky v rozehřáté čokoládové polevě a nechte zaschnout. Potřebujete 300 gramů moučkového cukru, tři bílky, jednu lžičku citronové šťávy a jeden balíček tmavé čokoládové polevy.

Pudinkové kuličky

Smíchejte pudinkový prášek, moučkový cukr, kakao a změklé máslo, pak přilijte podle chuti trošku rumu a vypracujte těsto. Z těsta pak vytvářejte kuličky, které můžete obalit v kokosu nebo v oříšcích. Připravte si kakao, 10 deka másla, 20 deka cukru moučka, 4 balíčky vanilkového pudinkového prášku, rum, kokos nebo mleté oříšky.

Rychlé kokosky

Míchejte mléko a kokos, dokud nevznikne tuhá lepivá hmota. Z ní vytvořte menší kopečky a kokosky pečte při 150 stupních přibližně patnáct minut. Žádná velká věda a hotovo máte opravdu za chviličku. Musíte k tomu mít plechovku slazeného kondenzovaného mléka a zhruba 150 gramů strouhaného kokosu.

Tatrankové kuličky

Do mísy nastrouháme tři tatranky, přidáme měkké máslo, moučkový cukr, kokos, kakao a lžíci rumu. Všechny ingredience míchejte, dokud se nespojí. Tvořte kuličky, které následně obalte v kokosu.

Kuličky ze salka

Velmi jednoduchá věc. Potřebujete k tomu jen plechovku obyčejného salka a kokos. Do salka prostě přisypávejte kokos tak dlouho, dokud nepůjde hmota dobře tvarovat. Vytvořte kuličky a uložte do lednice.

Dvoubarevné křížaly

Polovinu jablečných křížal namočte do čokolády a obalte v kokosu. Nechte zaschnout na plechu potaženém alobalem.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články