Děti kečup zbožňují: Vyrobte jim doma vlastní z čerstvých rajčat

Čerstvá rajčata jsou hlavní surovinou kvalitního kečupu.
Zdroj: Pixabay

Milovníci kečupu jsou především děti. Dávají si ho do rizota i špaget. Nic zdravého v sobě ale kupovaný kečup nemá. Co takhle vyrobit jim vlastní?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 09. 2018 11:44

A jak si tento domácí kečup připravit?

Suroviny:

  • 3 kg rajčat
  • 500 g sladkého jablka
  • 250 g cibule
  • 50 ml jablečného octa
  • 1,5 lžíce soli
  • 150 g cukru
  • pepř

Postup:

Rajčata a jablka oloupejte. Následně nakrájejte rajčata, cibuli a jablka a dejte do hrnce vařit. Rajčata pustí hodně šťávy, ale v případě potřeby je možné nalít trochu vody. Vařte vše, dokud cibulka nezměkne a hustota nebude připomínat kečup. To znamená něco kolem hodiny. Když je kečup téměř hotový, přidejte sůl a cukr, ale za stálého míchání, abyste se vyhnuli spálení celé směsi. Pokud jsou po uplynutí doporučené doby varu v kečupu hrudky, rozmixujte je tyčovým mixérem.

Potom přidejte koření, jablečný ocet a převařte. Odstraňte z tepla, přelijte do vhodných nádob a utěsněte. Otočte víčkem dolů a nechte vychladnout mezi teplými dekami.

Pak už je kečup připraven ke konzumaci a nám nezbývá než vám popřát dobrou chuť!

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články