Do Národní potravinové sbírky se zapojí i 107 obchodů Tesco

Potravinová sbírka je skvělý projekt, do kterého se zapojí i Tesco.
Zdroj: Pexel.com

Jedna z nejvýznamnějších charitativních akcí v Česku - Národní potravinová sbírka – proběhne již tuto sobotu 10. listopadu. Do 6. ročníku sbírky se může zapojit každý, kdo v době od 8:00 do 18:00 zakoupí trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží a následně svůj dar předá dobrovolníkům, kteří zajistí další distribuci potravin a zboží. Společnost Tesco jako každý rok navýší dar svých zákazníků o 20 % v hotovosti.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 08. 11. 2018 06:57

Zákazníci mohou zakoupit trvanlivé potraviny, drogistické zboží nebo kojenecké potřeby a následně je darovat v rámci Národní potravinové sbírky. Jedním z iniciátorů této sbírky je i společnost Tesco, která se i letos do potravinové sbírky hrdě zapojí. Zákazníci tak budou moci celkem ve 107 obchodech Tesco po celé republice v sobotu 10. listopadu od 8:00 do 18:00 koupit zmíněné výrobky, které budou prostřednictvím České federace potravinových bank rozděleny lidem v nouzi.

Všechny potraviny, které se během sobotní sbírky vyberou, půjdou do charitativních organizací, které poskytují pomoc zejména matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám, dětem z dětských domovů a seniorům. Tesco celkový dar svých zákazníků navýší o dalších 20 % v hotovosti. Národní potravinová sbírka se v České republice koná od roku 2012 a je společnou iniciativou platformy Byznys pro společnost, Armády spásy, NADĚJÍ, České federace potravinových bank a Charity Česká republika. Sbírku by nebylo možné úspěšně realizovat bez pomoci celé řady dalších neziskových organizací a tisíce dobrovolníků. Letos mezi nimi budou i ragbisté pražské Slavie, kteří společně s Tescem natočili vtipné video, které vyzývá zákazníky k účasti na sbírce.

Potěšující je, že povědomí o sbírce a samotný zájem zákazníků rok od roku rostou. „V loňském roce se jen v našich obchodech podařilo díky štědrosti našich zákazníků nasbírat více než 127 tun potravin. Tesco pak jejich dar navýšilo o téměř 700 000 korun a stejně tak tomu bude i letos, potvrzuje Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco.

V den sbírky zákazníci předají zakoupené potraviny dobrovolníkům, kteří budou přímo v obchodech na označených místech a budou mít modré zástěry s logem sbírky. Ti převezmou darované potraviny, roztřídí je a ještě večer 10. listopadu budou všechny dary převezeny do potravinových skladů České federace potravinových bank. Odtud již potraviny putují k jednotlivým charitativním organizacím a přes ně k potřebným. Důležité je, že cesta potravin je velmi krátká. Darované potraviny zůstávají v pobočce potravinové banky v tom kraji, kde byly darovány. Proto darováním pomáhají dárci především ve svém blízkém okolí.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články