Existují potraviny, o kterých si většina z nás myslí, že jsou zdravé, a zdaleka to není pravda

Sója se tváří jako zdravá, ale rozhodně není vhodná pro lidi, kteří chtějí zhubnout.
Zdroj: Pixabay
Kupované sušené ovoce je plné cukru.I kupované smoothie obsahuje příliš mnoho cukru.Sója se tváří jako zdravá, ale rozhodně není vhodná pro lidi, kteří chtějí zhubnout.Nápoje pro sportovce určitě nepijte ve velkém množství.+ 1 fotka+ 2 fotky

Všude se můžete dočíst desítky návodů, jak správně jíst a co jíst, abyste vašemu tělu dodávali vše potřebné. Ne vždy tomu ale tak je. Zrovna třeba u těchto potravin byste určitě nečekali, že se zdravě jen tváří.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 27. 08. 2018 16:26

Mezi oblíbené potraviny, které mylně konzumujeme ve velkém, když chceme zhubnout nebo žít zdravě, patří:

Odtučněné jogurty

Slovo odtučněný v nás zpravidla vyvolává pocit, že dotyčné potraviny můžeme spořádat víc, až nakonec přijmeme mnohem více energie než při konzumaci plnotučné varianty. Druhým důvodem je, že výrobci light výrobků většinou tyto potraviny o to více dosladí kvůli zlepšení chuti.

Nápoje pro sportovce

Jedním ze sloganů sportovních nebo jiných energetických nápojů je, že jsou lepší než ostatní slazené pití. To je sice pravda, ale v žebříčku zdravých potravin je to stejně nestaví příliš vysoko. Sportovní nápoje totiž často obsahují velmi vysoký podíl cukrů a konzervantů, které znehodnotí všechny případné zdravotní výhody.

Smoothies

Domácí smoothies jsou výborná. Můžete si do nich dát jakoukoli kombinaci ovoce nebo zeleniny a kontrolovat, kolik cukru přidáváte. Ideální je, když si je připravíte úplně bez cukru. Problém ale nastává u těch kupovaných. Samozřejmě nejsou zdaleka tak zdravá jako ta domácí.

Sušené ovoce

Pokud si ovoce usušíte doma, je to v pořádku. Když si ale koupíte balíček těchto dobrot na pultu obchodu, můžete narazit na problém. Do baleného sušeného ovoce se totiž přidává velké množství cukru, aby lépe chutnalo. Protože s časem se přirozená chuť ovoce po usušení vytrácí.

Sója

Sója obsahuje velké množství rostlinných hormonů, které může tělo zaměnit za vlastní a poté může docházet k různým poruchám, například menstruačního cyklu, pokud se budete sójou překrmovat. Kromě toho je velmi výživná, takže není příliš vhodná pro diety ke snížení hmotnosti.

Burákové máslo

Ořechy obsahují mnoho živin, které zlepšují zdraví a pomáhají ztrácet na váze. Při přeměně na máslo ale bohužel o tyto vlastnosti přicházejí. Při zpracování totiž ztrácejí zdravé tuky a naopak získávají některé nezdravé. Přibude také sůl, cukr, konzervanty a barviva.Více na: https://www.dama.cz/clanek/5-potravin-o-kterych-si-mylne-myslite-ze-jsou-zdrave

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články