Fitness dezerty: Po tomhle kokosovém dortu nepřiberete ani deko a oblizovat se budete až za ušima

Kokosový dort pro dietáře.
Zdroj: Pixabay
Strouhaný kokos neobsahuje téměř žádné kalorie.Kokosový dort pro dietáře.Čerstvý kokos je velmi osvěžující a zdravý.Budete potřebovat hodně vajíček, nejlepší jsou domácí.+ 1 fotka+ 2 fotky

K výrobě tohoto nízkokalorického dortu, který je dietní, lahodný a zdravý, budete potřebovat velké množství žloutků. Ideálně domácích. Pokud tedy mají vaše slepice zrovna sezonu nebo nevíte, co s přemírou vajíček, rozhodně ho vyzkoušejte.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 09. 2018 13:45

Pokud milujete sladkosti, buchty nebo dezerty a svůj život si bez těchto laskominek neumíte představit, ale přitom se snažíte dodržovat zdravou životosprávu, pak pro vás máme tip na úžasný kokosový dort, po kterém nepřiberete ani gram.

Suroviny:

Na těsto:

9 ks vajíček

9 polévkových lžic přírodního cukru

8 polévkových lžic namleté mouky z ovesných vloček

1 lžičku sody 

2 polévkové lžíce kakaového prášku 

Na krém:

6 žloutků

2 vanilkové pudinky

8 dl mléka

4 polévkové lžíce kokosové moučky

2 polévkové lžíce přírodního cukru

Postup:

Na dort budete potřebovat tři korpusy. Lze je připravit i spolu, pokud se však chcete vyhnout nerovnostem, doporučujeme připravit každý korpus zvlášť. Vajíčka rozdělte a žloutky utřete s přírodním sladidlem. Následně přimíchejte kakaový prášek se sodou a moukou.

Bílky vymíchejte na tuhou pěnu a opatrně ji přimíchejte do žloutkové směsi. Těsto vylijte do dortové formy o průměru 20 cm a pečte na 180 °C přibližně 15-20 minut. Žloutky smíchejte s malým množstvím mléka a s pudinkem, následně přidejte přírodní cukr.

Nakonec přilijte zůstatek mléka a na mírném ohni povařte, dokud směs trochu nezhoustne. Mixérem míchejte do vychladnutí a přidejte kokosovou moučku. Krém rozdělte na tři části a potřete jím korpusy. Dozdobte podle potřeby. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články