GALERIE: Po žádných (!) potravinách se netloustne. Fitness blogerka vyvrátila 12 mýtů kolem stravování a internet ji za to miluje

Tabulka čokolády denně? „To nemusí být problém,“ říká Lucy Mountain.
Zdroj: Instagram.com/thefffeed
Mýtus č. 1: Nezdravé jídlo je vždycky kaloričtější. Obrázek říká vše. Hrst mandlí dodá tělu stejnou energii přepočtenou na kalorie jako hrst želatinových bonbónů.Kupujete si zeleninové chipsy s vírou, že do sebe nenasoukáte tolik kalorií jako při konzumaci solených chipsů? Pak vás tato fotka nejspíš zklame…Mýtus č. 2: Čerstvé ovoce a jeho sušená verze se kaloricky rovnají. Milovníci sušeného ovoce si teď nejspíš pobrečí. Protože ho mohou sníst žalostné množství v porovnání s čerstvým se stejným počtem kalorií. Na kusy se možná obě porce rovnají. Pohled na téměř prázdnou misku vpravo ale hlad nezažene, jako ho spíš povzbudí…Mýtus č. 3: Štíhlá figura si nerozumí se sladkostmi. „Proč by ne, když si uhlídáte míru?“ táže se blogerka. Střídmost ale nemusí nutně znamenat, že sladkého sníte méně, jak ukazuje fotografie výše. Dvě stejně velké zmrzliny, jeden propastný rozdíl v počtu kalorií.+ 9 fotek+ 10 fotek

Generace současných mladých lidí má docela jiné vzory než jejich rodiče. Už to nejsou herci a zpěvačky, které si v podobě plakátů vylepují ve svých pokojích. Ale blogeři a youtubeři. Pokud by si měla někoho z jejich řad zvolit naše redakce, rozhodně by to byla fitness blogerka Lucy Mountain.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 23. 08. 2017 11:13

Proč? Protože nás svými fotkami netahá za nos.

Většina jejích kolegyň zveřejňuje na svých Instagramech a Faceboocích snímky, které křičí, že je život dokonalý. Udržují své sledovatele ve lživé naději, že život je procházkou růžovým sadem a že neúspěch, poklesy nálad i negativní zkušenosti pochází z jiného světa.

To Lucy Mountain se pravdou nemaže. Její příznivci tak dobře vědí, že aby dosáhli perfektní figury, kterou bezesporu Lucy disponuje, nemusí se stravovat výhonky a navždy se loučit se sladkostmi.

Blogerka je aktivní na dvou účtech: The Fashion Fitness Foodie a theFFFeed. Na druhý zmíněný pravidelně nahrává fotky, které boří mýty kolem zdravého stravování.

Příklad za všechny? Tzv. „nezdravé jídlo“ nemusí být kaloričtější a výrazně horší pro tělo než propagovaná „zdravá“ varianta.

Vyvrátila ale další desítku mýtů kolem zdravého stravování i hubnutí. Každý příklad doprovází fotografie, takže vás její malý průvodce stravováním bude bavit.

Proč můžete hubnout a zároveň jíst sladké? A proč se po žádných (!) potravinách netloustne? Mrkněte do galerie na 12 dietních mýtů:

Zdroj: Lucy MountainINSIDER

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články