Gordon Ramsay předvedl, jak se správně vaří špagety. To jako vážně?!

Internet nad jeho postupem kroutí hlavou.
Zdroj: Todayitfoundout.com/Screener.tv

Co je na uvaření těstovin těžkého? Nic. Na obalech většiny z nich nechybí návod na přípravu, a tak je zvládne i absolutní nešika. Podle uznávaného šéfkuchaře Gordona Ramsayho ale existuje jediný správný postup pro uvaření lahodné pasty. Nad nímž některá média i uživatelé internetu kroutí hlavou…

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 06. 2017 14:18

Naplnit kastrol vodou, vhodit špagety a zakápnout troškou oleje. To je asi nejběžnější způsob, jakým připravujeme těstoviny.

Recept televizní superstar Gordona Ramsayho se na první pohled neliší. Ovšem zdůrazňuje detaily, díky kterým připravíte doslova excelentní pastu.

Základem je studená voda. Do ní přidáme trochu olivového oleje a soli. Ta je „absolutně klíčová“, říká Ramsay ve videu. Olej zabrání slepování těstovin.

Důležitý krok číslo dva: voda, co divoce bublá. Šéfkuchař přivede okořeněnou vodu s olejem k silnému varu. Intenzivní var zajistí, že sůl a olivový olej budou bez ustání kolovat hrncem, takže se pasta nemůže slepit.

Vhodíme těstoviny. Ano, až v této fázi. Počkáme pár vteřin, až povolí, uchopíme svazek kuchyňskými kleštěmi a ponoříme vodorovně do vroucí vody.

Thespruce.com

Vaříme tak dlouho, dokud nebude pasta „al dente“, tedy na povrchu měkká a uvnitř mírně tuhá. Scedíme, znovu osolíme, opepříme a přidáme lžíci olivového oleje. Promícháme a voilá. Perfektní pasta je na stole!

Nadšení z této přípravy těstovin ale nesdílí všichni. Bizarní fáze podle serveru BuzzFeed nastává v momentě, kdy do sceděných špaget přidáme koření a olej. Čtenáři pod článkem upozornili na chybné přidání oleje do špaget – sice se díky němu neslepí, ale omáčka po nich bude klouzat.

Podle autora je ale tohle jediný způsob, jak připravit perfektní pastu. Inu, vyzkoušejte. A dejte nám vědět do komentářů!

Zdroj: BuzzFeed/Youtube

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články