Horké dýňové latté s vůní vanilky, skořice a hřebíčku pro dny, jako je tento

Horké dýňové latté s vůní vanilky, skořice a hřebíčku pro dny, jako je tento
Zdroj: Pixabay.com

Osmnáct stupňů a mraky nacucané vodou, které se každou chvíli promění v déšť. Ano, podzim už si pomalu začíná vyskakovat. Náladu vám zaručeně zvedne náš recept na skvělý horký podzimní nápoj...

Jana Jánská
Jana Jánská 30. 09. 2020 09:34

Stávající počasí pro mnohé z nás znamená jediné – zachumlat se do huňatého svetru a v houpacím křesle meditovat s šálkem horkého nápoje. Jaký zvolit? Dýňové latté jako ze Starbucks! To proto, že provoní domov podmanivou směsí hřebíčku, skořice i muškátového oříšku.

Pokud nechcete nic ponechat náhodě a toužíte mít šálek tohoto horkého potěšení vždy po ruce, připravte si v předstihu dýňový a vanilkový sirup, dvě nezbytné ingredience pro podzimní pohodu.

Aromatický dýňový sirup

Ingredience: 430 g dýňového pyré + ½ hrnku hnědého cukru + 2 lžíce krupicového cukru + špetka muškátového oříšku + ½ lžíce skořice + 1 hrnek vody

Postup: Všechny ingredience zahřívejte na nízkou teplotu v hrnci a míchejte dohladka. Pomalu vařte 20 minut a občas směs zamíchejte. Odstavte, nechte zchladnout a přeceďte do lahve, ve které chcete sirup skladovat.

Vanilkový sirup

Ingredience: 1 až ½ vanilkových lusků + 1 hrnek vody + 1 až ¼ cukru krupice + ¾ lžičky vanilkového extraktu

Postup: Rozřízněte vanilkový lusk a vyškrabejte semínka do malého hrnce. Přidejte do něj i lusky a vodu s krupicovým cukrem. Směs pomalu přiveďte k varu a poté vařte ještě 3 minuty nebo do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte, přidejte vanilkový extrakt a nechte zchladnout. Sirup přelijte do čisté sklenice včetně vanilkových lusků a skladujte až jeden měsíc.

Aromatické dýňové latté

Počet porcí: 1

Doba na přípravu: 10 minut (s předem připravenými sirupy)

Ingredience: 1 hrnek mléka + 1 lžíce aromatického dýňového sirupu + 1 lžička vanilkového sirupu + dvojité espresso nebo 1 hrnek kávy + smetana a dýňové koření (stejné množství skořice, zázvoru, muškátového oříšku a mletého hřebíčku) na ozdobu

Postup: Do žáruvzdorné sklenice přidejte mléko a oba sirupy. Sklenici uzavřete a směs prokarbujte, aby mléko získalo pěnu a nabylo dvojnásobně na objemu. Odložte víko a zahřívejte směs v mikrovlnné troubě 1 až 2 minuty, nebo dokud nepůjde od mléka pára. Vlijte mléko do espressa nebo kávy a dozdobte vyšlehanou šlehačkou a špetkou mixu koření. Voilá! Nechť je letošní podzim ten nejbarevnější ze všech!

Zdroj: Popsugar

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články