Horké letní dny jsou pro potraviny hotovou zkázou. Jaké jsou zásady nákupu jídla v horku a čemu se rovnou vyhnout?

Jogurty, mléčné výrobky a vajíčka musí být v chladu.
Zdroj: Pixabay.com
Zelenina i ovoce musí být v létě pevné, tvrdé a voňavé.Dávejte si pozor na to, aby byly potraviny správně uskladněné.Uzeniny i maso musí být v chladicím pultu.Jogurty, mléčné výrobky a vajíčka musí být v chladu.+ 1 fotka+ 2 fotky

V horkých letních dnech bychom měli co nejbedlivěji sledovat data spotřeby produktů, abychom si nekoupili něco prošlého. Věřte, že by to při takovýchto teplotách mohl být docela průšvih.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 13. 08. 2018 06:20

Takže první zásadou by dozajista mělo být to, že si u ničeho nezapomenete přečíst datum spotřeby. Jasně, je to zdlouhavé, nudné, navíc ta malinkatá čísla musíte dost často na produktu hledat div ne lupou, ale teď je to prostě opravdu nezbytné.

Druhou zásadou je, že budete nakupovat jen správně skladované potraviny. To znamená — jogurty, tatarku, máslo, vajíčka apod. pouze z chladicího boxu, který opravdu chladí. Dost často se totiž stává, že třeba takový jogurt má datum spotřeby v pořádku, ale jeho víčko je vypouklé a po otevření vám už jen čich napoví, že je zkažený. Byl totiž uskladněn v chlaďáku, kde nebyla správná teplota.

Třetí zásadou je dbát na kvalitu masa a uzenin. Rozhodně se vyhněte akčním nabídkám. Ušetříte sice nějakou tu korunu, ale vaše zažívání zažije peklo. Maso, salámy či šunku byste měli kupovat čerstvé a ideálně přímo od osvědčeného řezníka. 

Úplně byste se měli vyhnout rychle se kazícím potravinám, jako jsou majonézové saláty, paštiky, měkké salámy a dortíky s krémy nebo šlehačkou.

Potraviny z chladicího boxu by měly zůstat vychlazené na stejnou teplotu až do doby, kdy je opět uložíte do ledničky. Ideální je tedy na jejich nákup chodit s chladicí taškou, která je udrží v optimální teplotě během vaší cesty domů.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články