Italský cukrář proměňuje své dezerty v napínavou podívanou

Napadlo by vás, že makronky obstojí i jako Newtonova houpačka?
Zdroj: Matteo Stucchi/Boredpanda.com
Italský cukrář proměňuje své dezerty v napínavou podívanouItalský cukrář proměňuje své dezerty v napínavou podívanouItalský cukrář proměňuje své dezerty v napínavou podívanouItalský cukrář proměňuje své dezerty v napínavou podívanou+ 13 fotek+ 14 fotek

„To, jak dezert vypadá, je stejně důležité jako jeho chuť,“ říká Matteo Stucchi a my jsme doposud nepoznali jiného pekaře, který by tuto zásadu vzal seriózněji. Italský cukrář své pečené výtvory zasazuje do velkolepých scén.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 01. 12. 2016 10:03

Šéfkuchař z italského města Montana musí být z přípravy dezertů nesmírně fascinovaný. Za každým moučníkem vidí působivý a mnohdy i velkolepý příběh. Staví k němu figurky, a tak to vypadá, jako kdyby na každém zákusku pilně pracovalo hned několik malých mužíčků.

Nejenže tím naznačuje, že tvorba dezertů může být někdy velice náročná práce, ale prozrazuje i nesmírnou fascinaci z toho, jak se jednotlivé suroviny i hotové zákusky chovají.

Matteo Stucchi/Boredpanda.com

Vezměme si jako příklad čokoládové suflé. To je známo svou dvojí konzistencí, kdy je na okrajích tuhé, ale po rozkrojení vyteče a vznikne dutina. Cukrář na vytékající čokoládu položil raft s tříčlennou posádkou, takže to vypadá, že zrovna vyplula ze zatopené jeskyně.

Z makronek zase stvořil Newtonovu houpačku – zavěsil je na tyč a krajní vložil do napřažených rukou umělohmotného mužíčka. Už jen stačí, aby ji pustil... a makronka na opačné straně vystřelila namazanou stranou proti suchému piškotu.

Ale už nebudeme spoilerovat. Nechte se těmito poutavými dějstvími vtáhnout v galerii.

Zdroj: BoredPanda

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články