Jak detoxikovat orgány, abyste nebyli nemocní ani unavení?

Detoxikujte své orgány a udělejte to nejlepší pro své zdraví
Zdroj: Pinterest.com
Detoxikace organismu je velmi důležité a podzim k ní přímo vybízíVlažná voda s citronem dopomůže správné funkci ledvin.Zapisujte si každý den, co přesně jste snědliOlivový olej je lékem věčného mládí+ 1 fotka+ 2 fotky

Více a více mladých lidí podléhá civilizačním a chronickým chorobám, rakovině, nebo nemá žádnou imunitu. Není to jen tím, že většinu času sedíme u počítače, nezdravě jíme a málo se hýbeme, ale velký vliv na naše zdraví mají toxiny ze životního prostředí, které mají schopnost poškozovat naše DNA, což způsobuje i fyzické poškození.

Redaktor
Redaktor 01. 11. 2018 09:02

Spouštěčem pak může být i stres, duševní labilita, hormonální výkyvy, nadbytek cukru nebo třeba viry, bakterie a pesticidy ve stravě.

Pojďte se s námi podívat na konkrétní způsoby, jak detoxikovat tělo a podpořit imunitu.

Upravte stravování

Přestaňte konzumovat pšenici, lepek, sóju, mléko a smažené čí modifikované potraviny. Zaměřte se především na konzumaci bio potravin. Vyhýbejte se látkám, jako jsou cukr, aspartam, glutaman sodný či hydrogenové a ztužené rostlinné tuky. Nepřehánějte to ani s kofeinem a alkoholem. Ideální bude, když si povedete deníček, do kterého si budete zaznamenávat všechna jídla, která za celý den sníte a sami uvidíte, co je potřeba vyloučit. 

Super potraviny

Do svého jídelníčku zařaďte především zdravé tuky, jako jsou kokosový olej, avokádo, rybí tuk a olivový olej. Na škodu nejsou ani semena a ořechy. Vše podpoříte také konzumací probiotik v podobě kombuchy, bio kefíru nebo doplňků.

Detoxikujte játra a žlučník

Na pročištění jater a žlučníku je vhodný kořen lopuchu, pampelišky, ostropestřec mariánský, červená řepa, česnek, kurkuma a fermentované potraviny. Do stravy je také vhodné alespoň na týden zařadit mrkvový džus a zelená jablka, která změkčují žlučové kameny a zabrání jejich vytlačení během detoxikační kúry. Není od věci si také každý den dát malého panáka olivového oleje smíchaného s citrónovou šťávou.

Očistěte ledviny

Nápomocné vám mohou být bylinky jako přeslička, zázvor, petrželka, medvědí česnek nebo třeba ovoce jako borůvky, ananas a brusinky. Efektivní je i vlažná voda s citronovou šťávou, hořčík, jablečný ocet a koupele v síranu hořečnatém. Velký pozor si dávejte na pesticidy, které mohou způsobit i selhání ledvin.

Pročistěte tlusté střevo

Stolici byste měli mít ideálně dvakrát až třikrát denně, jednou denně je naprostá nutnost. Vynikajícím prostředkem na pročištění tlustého střeva je indický angrešt nebo kávový klystýr. Velmi dobré výsledky má i psyllium. Během očisty pijte hodně vody, šťávu z aloe vera, kokosový kefír. Jezte dostatek rostlinné stravy, jako je zázvor, česnek, fenykl a zaměřte se na dostatečné množství vitamínu C a hoříčku.

Ostraňte z těla těžké kovy

Kromě živočišného uhlí mohou být vašimi pomocníky koriandr, chlorella, spirulina a potraviny s vysokým obsahem síry, což jsou zelí, cibule, česnek a růžičková kapusta.

Zbavte se parazitů 

Parazity ze svého těla dostanete za pomoci pelyňku, hřebíčku, skořice, česneku, kokosového oleje nebo třeba živočišného uhlí. 

Pečujte o lymfatický systém

Lymfatický systém je jakýmsi katalyzátorem lidského těla, ale na rozdíl od oběhového systému nemá svou pumpičku neboli srdce. Je tedy nutné, pokud chcete, aby byla vaše lymfa v pořádku, být fyzicky aktivní, chodit na jógu, pomáhá také hluboké dýchání, skákání nebo drhnutí suché kůže ručníkem. Ideálním pomocníkem jsou i lymfodrenážní masáže, které povzbuzují vylučování toxinů z těla.

Aby vaše tělo fungovalo tak, jak má, musíte se o něj starat. Je důležité ho nejen detoxikovat, ale i pomáhat orgánům správně fungovat. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články