Jak se vyrovnat s vánočním přejídáním? 4 zaručené tipy

Víte, co váš žaludek všechno snese?
Zdroj: youtube
Zkuste si koupit čerstvý zázvor.Zkusite i jednu sklenku Plzeňského piva.Vyhněte se levnějším a téměř neúčinným náhražkám Coca-coly.Odolat všem vánočním dobrotám je těžké.+ 2 fotky+ 3 fotky

Cukroví, řízek, salát, cukroví, jednohubky, salát – nekonečný kolotoč plný jídla a váš organismus neví, jak se s tím vypořádat. Je těžké odolat všem dobrotám, které se na vás smějí z vánočního stolu. Co dělat pro to, aby váš žaludek pod náporem všemožného jídla netrpěl?

Petra Járková
Petra Járková 26. 12. 2018 14:02

Nejíst a hodně pít, to je zaručený recept. Jak to ale skloubit se všemi lahodnými pokrmy, jimiž se pyšní vánoční tabule? Bolavého žaludku či pocitu přejezení se zbavíte těmito způsoby.

Zázvor

Stačí malý kousek, který nastrouhejte nejlépe nahrubo a dejte jej do sklenice. S množstvím to nepřehánějte, jinak se nápoj nebude dát pít. Zázvor zalijte horkou vodou a nechte louhovat zhruba deset minut. Dochutit ho můžete medem. Zázvor je dobrý na veškerou nevolnost, třeba i v autě, pokud je vám na zvracení.


Čaj

Hořký černý čaj nepijte vřelý, ani studený. Nápoj neslaďte medem ani cukrem, zkuste vydržet samotnou chuť. Dávkujte jej po malých lžičkách, je to rozhodně lepší než rychlé vypití.




Pivo

Podle některých odborníků vám od žaludečních problémů pomůže i sklenice plzeňského piva. Neznamená to však, že byste jich do sebe měla naklopit pět. Alkohol byste měla omezit, stejně tak je nebezpečné ho kombinovat s léky, zvláště s dnes tak oblíbeným Ibalginem.


Coca-cola

Ne úplně přírodní varianta, ale na žaludek pomáhá. Rozhodně se však vyhněte všem „falešným“ colám, které jsou většinou označeny nápisem „colový nápoj“. Coca-colu dávkujte po malých lžičkách a vychlazenou.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články