Jednoduché větrníky, které milovala už Kateřina Medicejská

14. Srpna 2018
Redakce Lifee.cz
Větrníky nadchnou celou vaši rodinu.
Zdroj Pixabay
Extra nadýchané a křupavé větrníčky s vanilkovým krémem si zamilujete nejen vy, ale všichni, kteří je ochutnají. Stydět se s nimi nemusíte ani na slavnostním stole.
Reklama

Takový větrník totiž patřil mezi pochoutku šlechty. Jedná se o zákusek navazující na francouzský chou à la crème, profiterole, který byl znám už na dvoře Kateřiny Medicejské.

Vy si ho nyní můžete během chvíle a z pár surovin připravit i doma.

Suroviny:

Na těsto:

4 vejce

400 ml vody

200 ml oleje

2 PL maizeny

10 PL mouky

3 PL kakaa

1/2 prášku do pečiva

 

Na náplň:

750 ml mléka

3 vanilkové pudinky

250 g cukru

150 g šlehačky

vanilkový extrakt

Věda odhalila, proč nám pečení a vaření dělá tak dobře

Postup:

Do hrnce nalijeme vodu a olej se špetkou soli. Až nám tekutiny začnou vřít, přidáme do hrnce mouku, kakao, prášek do pečiva, maizenu a uvaříme hustou kaši. Hmotu odstavíme a necháme vychladnout. 

Když je vlažná, přidáváme jedno vajíčko po druhém a opatrně zamícháváme. Takto připravené těsto přemístíme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé hromádky. Pečeme v troubě při 200 stupních 20 minut.

Z mléka, cukru a pudinků si uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Postupně do něj přidáváme vyšlehanou šlehačku a vanilkový extrakt.

Vychlazená nastříkaná kolečka budeme následně plnit krémem. K tomu opět použijeme cukrářské sáček. Nejprve si však kolečka samozřejmě rozřízneme podélně na polovinu.

Diskuze

Reklama