Jednoduché větrníky, které milovala už Kateřina Medicejská

Větrníky nadchnou celou vaši rodinu.
Zdroj: Pixabay
Kateřina Medicejská si nemohla profiterole vynachválit.Vajíčka vždy vybírejte kvalitní a pokud možno domácí.Připravte si dle návodu vanilkový krém.Větrníky nadchnou celou vaši rodinu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Extra nadýchané a křupavé větrníčky s vanilkovým krémem si zamilujete nejen vy, ale všichni, kteří je ochutnají. Stydět se s nimi nemusíte ani na slavnostním stole.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 08. 2018 09:54

Takový větrník totiž patřil mezi pochoutku šlechty. Jedná se o zákusek navazující na francouzský chou à la crème, profiterole, který byl znám už na dvoře Kateřiny Medicejské.

Vy si ho nyní můžete během chvíle a z pár surovin připravit i doma.

Suroviny:

Na těsto:

4 vejce

400 ml vody

200 ml oleje

2 PL maizeny

10 PL mouky

3 PL kakaa

1/2 prášku do pečiva

 

Na náplň:

750 ml mléka

3 vanilkové pudinky

250 g cukru

150 g šlehačky

vanilkový extrakt

Postup:

Do hrnce nalijeme vodu a olej se špetkou soli. Až nám tekutiny začnou vřít, přidáme do hrnce mouku, kakao, prášek do pečiva, maizenu a uvaříme hustou kaši. Hmotu odstavíme a necháme vychladnout. 

Když je vlažná, přidáváme jedno vajíčko po druhém a opatrně zamícháváme. Takto připravené těsto přemístíme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé hromádky. Pečeme v troubě při 200 stupních 20 minut.

Z mléka, cukru a pudinků si uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Postupně do něj přidáváme vyšlehanou šlehačku a vanilkový extrakt.

Vychlazená nastříkaná kolečka budeme následně plnit krémem. K tomu opět použijeme cukrářské sáček. Nejprve si však kolečka samozřejmě rozřízneme podélně na polovinu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články