K romantickému filmu to nejlepší: Starorůžový popcorn pohladí na jazyku i duši

Doporučujeme si ho připravit s předstihem – nebudete se moct vynadívat.
Zdroj: Domesticdeamboat.com
Láska na první pohled. Tento růžový popcorn doporučujeme připravit s předstihem – nebudete se moct vynadívat...Připravíme popcorn z kukuřičných zrn ve vzduchotěsném sáčku nebo hrnci.V malém hrnci smícháme mléko, kukuřičný sirup a sůl. Vsypeme cukr a dáme pozor, aby se nepřichytil ke stranám hrnce. Směs přivedeme k varu na středním plameni a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.Jakmile teplota dosáhne 110 °C, hrnec odstavíme, vmícháme vanilku a potravinářské barvivo a směs rychle přelijeme přes popcorn. Měl by být úplně obalený v polevě.+ 2 fotky+ 3 fotky

Mrazivé dny se obvykle táhnou jako žvýkačka. Nebo vám to tak alespoň připadá, řadíte-li se k teplomilným tvorům. Boj o přežití však svádět nemusíte. Vneste do svého každodenního života trochu slunce s tímto starorůžovým popcornem. A uložte zimu k ledu. Tomu pomyslnému.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 01. 2017 09:03

Starorůžový popcorn

Domesticdeamboat.com

Počet porcí: 24 hrnků

Ingredience:

170 g kukuřičných zrn na popcorn + 2/3 hrnku plnotučného mléka + 1 lžíce bílého kukuřičného sirupu + ¼ lžičky soli + 2 hrnky krupicového cukru + 1 lžička vanilky + červené nebo růžové potravinářské barvivo

Postup:

Připravíme popcorn z kukuřičných zrn ve vzduchotěsném sáčku nebo hrnci. Doporučené množství je opravdu velké, budeme tedy pracovat na dvě fáze.

Až bude popcorn hotový, vysypeme ho do velké mísy a začneme připravovat polevu. V malém hrnci smícháme mléko, kukuřičný sirup a sůl. Vsypeme cukr a dáme pozor, aby se nepřichytil ke stranám hrnce. Směs přivedeme k varu na středním plameni a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Jakmile teplota dosáhne 110 °C, hrnec odstavíme, vmícháme vanilku a potravinářské barvivo a směs rychle přelijeme přes popcorn. Měl by být úplně obalený v polevě. Na závěr ho přemístíme na pečící papír a necháme uschnout. Teď už jen zbývá vybrat ten správný film.

Zdroj: Domestic Dreamboat

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články