Koláče, ze kterých vám husina naskáče. Američanka je tvoří při práci na plný úvazek

Obyčejný koláč, neobyčejný vzhled. Kreativita Lauren Ko nezná hranic.
Zdroj: Lauren Ko
Koláče, ze kterých vám husina naskáče. Američanka je tvoří při práci na plný úvazekKoláče, ze kterých vám husina naskáče. Američanka je tvoří při práci na plný úvazekKoláče, ze kterých vám husina naskáče. Američanka je tvoří při práci na plný úvazekKoláče, ze kterých vám husina naskáče. Američanka je tvoří při práci na plný úvazek+ 12 fotek+ 13 fotek

Jen málokterá maminka si nevede knihu plnou receptů od babiček. Vždyť proč se uchylovat k jiným postupů, když tyto prověřil čas? Recepturu měnit nemusíte, zapojíte-li však kreativitu při zdobení, můžete i obyčejný koláč proměnit ve vizuální drogu, na které je závislých bezmála 86 tisíc lidí. Američanka Lauren Ko se vám představuje.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 12. 2017 10:26

Žádný výčet profesionálních zkušeností či certifikátů nečekejte. Rodačka ze Seattlu je obyčejná žena, která se nadchla pro pečení. Pracuje na plný úvazek, s úderem soboty ale začíná kouzlit nad koláčovými formami.

„Pocházím z rodiny jedlíků a fenomenálních domácích kuchařů, takže mi přijde, jako bych vařila a pekla celý svůj život,“ potvrdila svůj přirozený talent v oblasti gastronomie.

Hůř se věří tomu, že při tvorbě koláčů většinou improvizuje.

Lauren Ko

Na povrchu sladkých kotoučů vytváří složité geometrické vzory z koláčového těsta. A když není po ruce, vyhraje si alespoň s různými odstíny ovoce.

„Obvykle mám v hlavě mlhavou představu o designu a pak už jen improvizuju v závislosti na tom, jak dobře těsto nebo ovoce korespondují s mojí vizí,“ řekla šikovná pekařka serveru BuzzFeed. „Moje finální produkty jsou obecně šťastnými náhodami a o to víc jsem pak ohromena zpětnou vazbou.“

Pokud je i její verze Van Goghovy Hvězdné noci dílem náhody, pak je Lauren Ko skutečnou pekařskou bohyní.

Lauren Ko

Ještě jsme nezmínili, že Američanka začala péct teprve před rokem.

Ani to, že od založení Instagramu v srpnu letošního roku nasbírala 86 tisíc followerů!

„Internet je šílený!“ nechala se slyšet.

A nejen ten – po její koláčích se vždycky jen zapráší. I když je pravda, že spíš mimo domov.

„Já vlastně preferuju pikantní jídla před sladkostmi a můj manžel se mými koláči už přesytil, takže testuju svoje kreace na blízkých přátelích a rodině.“

„Pokud mě pozvete domů, pravděpodobně přijdu s jedním nebo dvěma koláči v ruce. A přijde-li kdokoliv ke mně domů, bude to bezesporu zahrnovat i konzumaci koláče,“ přiblížila svou vášeň.

„Spoustu zbytků také nosím do práce a utvořila jsem si malý fanklub. Je to win-win situace pro všechny.“

Co všechno lze udělat s koláčem? Podívejte se na některá díla Američanky v galerii. A pokud i tak nemáte dost, pokračujte na jejím Instagramu.

Zdroj: BuzzFeed / Lauren Ko

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články