Lahodné recepty pro královský piknik. Budou se vám sbíhat sliny

Tohle určitě zkuste.
Zdroj: pixabay
Tohle určitě zkuste.Piknik miluje každý.Nic není lepší než se najíst v přírodě.A pořádně rozjímat.+ 1 fotka

Dobré jídlo nejlépe chutná ve dvou případech – v luxusní restauraci a na čerstvém vzduchu. Pikniky ale nabízejí daleko víc než jen utěšení prázdných žaludků. A to díky rozličným vůním přírody a uvolněné atmosféře. Připravili jsme pro vás tyto báječné recepty. Dbali jsme na pohodlí při konzumaci i odolnost vůči horku. Tak se do toho pusťte!

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 06. 2018 13:12

Energetické mangové koule

Ingredience:

1 a ¼ hrnku (150 g) vlašských nebo kešu ořechů + 1 hrnek (155 g) sušeného manga + 10 vypeckovaných datlí medjool + 2 lžíce konopných semínek + 1/3 hrnku (27 g) strouhaného kokosu + 1 limetka + špetka soli

Postup:

1. Předehřejte troubu na 176 °C a rozprostřete na pečicí papír ořechy. Pečte je 8 až 12 minut nebo dokud nebudou světle hnědé a nerozvoní se. Dejte je stranou.

2. Mezitím přelijte sušené mango teplou vodou. Nechte je nasáknout 5 až 7 minut. Měly by být měkké a poddajné, ale nikoli rozmočené. Přendejte je na utěrku a osušte přebytečnou vodu.

3. Rozmixujte ořechy najemno. Dejte je pryč a v robotu rozmixujte vypeckované datle a mango tak, aby vznikla lepkavá pasta.

4. Přisypejte do mísy namleté ořechy spolu s konopnými semínky, kokosem, kůrou z limetky a mořskou solí. Směs rozmixujte, abyste dostali tvárné těsto. Pokud bude příliš lepkavé nebo mokré, přidejte ještě trochu strouhaného kokosu nebo konopných semínek, v opačném případě přidejte trochu datlí.

5. Pomocí lžíce naberte těsto a vytvarujte kuličku. Obalte ji v kokosu, konopných semínkách nebo směsici obou. Opakujte, dokud nespotřebujete veškeré těsto. Kuličky snězte okamžitě. Můžete je skladovat při pokojové teplotě 3 až 4 dny, v lednici týden. V mrazáku vydrží až měsíc.

Salát s fíky, vodním melounem a sýrem feta

Počet porcí: 2

Ingredience:                     

2 hrnky vodního melounu bez pecek + ½ hrnku červené cibule nakrájené na tenké plátky + 2 velké fíky se zelenou slupkou + 2 velké fíky s fialovou slupkou + ¼ hrnku rozdrobeného sýru feta + 1 lžíce olivového oleje + 1 lžička šťávy z citronu + 1 lžička medu + 1 lžíce nasekané čerstvé máty + 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky + 2 lžíce balzamikového octa + ¼ lžičky hrubozrnné mořské soli + ¼ lžičky čerstvě namletého černého pepře

Postup:

1. Rozprostřete na talíř vodní meloun a posypejte ho červenou cibulí.

2. Zbavte fíky stonku, podélně je rozpůlte, naaranžujte na talíř a posypejte feta sýrem.

3. Smíchejte olej, šťávu a med a zálivkou přelijte salát. Dozdobte mátou a bazalkou. Pokapejte chod balzamikovým octem a okořeňte.

Borůvkové smoothie s ořechovým máslem    

Počet porcí: 1

Ingredience:

1 hrnek mraženého banánu + ¾ hrnku mražených borůvek + ¾ hrnku mražených ostružin + ¼ hrnku krémového nesoleného oříškového másla (ideálně mandlového) + 1 lžička macy peruánské + 1 lžička chia semínek + voda nebo rostlinné mléko + něco na ozdobu (kiwi, pohankové kroupy, mandlové máslo, kokosové vločky…)

Postup:

1. Do mísy kuchyňského robotu vložte všechny ingredience kromě těch na ozdobu. Pokud chcete mít smoothie namísto zmrzliny, nepřidávejte tolik vody nebo rostlinného mléka (maximálně 1,5 hrnku). Nakonec smoothie dozdobte čerstvým ovocem, oříškovým máslem nebo sušeným ovocem.

Závitky s uzeným lososem, avokádem a nakládaným chilli

Ingredience:

8 rýžových placek o průměru 16 cm + 8 plátků (250 g) uzeného lososa + 1 najemno nastrouhaná mrkev + 1 najemno nastrouhaná libanonská okurka + 1 avokádo nakrájené na tenké plátky + ½ hrnku koriandru + černá sezamová semínka, čerstvá máta a nakládané chilli z obchodu

Postup:

1. Vložte jednu rýžovou placku do velké mísy a zalijte ji teplou vodou na 10 vteřin, aby změkla. Přemístěte ji na čistou plochu a počkejte ještě 5 až 10 vteřin.

2. Doprostřed placky dejte 1 plátek uzeného lososa, navršte trochu mrkve, okurky, avokáda a koriandru a srolujte ji. Totéž opakujte u zbývajících placek.

3. Přeřízněte rolky v půli a posypejte je sezamovými semínky a mátou. Servírujte s nakládaným chilli.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články