Ledová káva vás zaručeně osvěží. Vyzkoušejte ji s čokoládou nebo chilli

Nic nedokáže v létě osvěžit tak jako výtečná ledová káva.
Zdroj: Pixabay.com
Jakou kávu máte nejraději? Silné espresso nebo instantní kávu?Kávu si připravte tak, jak ji máte rádi, a přidejte pár kostek ledu.Výtečná je verze se skořicí a muškátovým oříškem.Ledové frappé přijde v horkých letních dnech vhod.+ 1 fotka+ 2 fotky

Máte chuť na svou oblíbenou kávu, ale dusno letních dnů vám nedovolí nápoj vypít? Vyzkoušejte následující recepty a vychutnejte si svou kávu v ledové osvěžující verzi.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 06. 07. 2018 11:22

Káva a led

Káva s ledem je jednoduchá, dietní a osvěžující.

Připravte si menší hrneček espressa nebo instantní kávu tak, jak ji máte rádi. Kávu přelijte do vysoké skleničky, zasypte kostkami ledu. Můžete dozdobit snítkami máty, levandule nebo jedlými květy.

 

Frappé

Můžete jej připravit z espressa z kávovaru nebo se držet původního řeckého receptu na frappé a připravit si jej z instantní kávy. Smícháte 3 lžičky instantní kávy s vodou a mlékem. Ručním mixérem rozmixujte ledové kostky na drť. Vše smíchejte v shakeru nebo ručním mixéru, až vytvoříte dokonalou, hutnou pěnu. Dle chuti můžete přidat šlehačku a cukr nebo sladký sirup.

 

Banánové frappé

Ochutnali jste už někdy frappé s ovocem? Tahle chuť vás zcela omámí!

Budete potřebovat 8 kostek ledu, 3 lžíce vanilkové zmrzliny, čokoládový topping, půlku banánu, 60 ml mléka, 120 ml vody, 3 lžíce mleté kávy.

Nejprve připravte z kávy a horké vody základní nápoj, který nechte vychladit. Zbytek surovin dejte do mixéru a rozmixujte buď úplně na smoothie, nebo klidně jen nahrubo. Jak to máte rádi. Poté smíchejte, přelijte toppingem a vychutnávejte si tento hříšně dobrý nápoj.

Kořeněná ledová káva

Připravte si menší hrníček vaší oblíbené kávy a vychlaďte ji. Přelijte do vysoké sklenice. Naberte na špičku nože skořici a muškátový oříšek a dobře promíchejte. Zalijte 150 ml mléka, zasypte ledem a oslaďte dle libosti. Navrch můžete nasypat ještě trochu skořice.

 

Čokoládová káva s chilli

Na dvě porce budete potřebovat 30 ml silného espressa, lžíci cukru, 200 ml studeného mléka, 50 g chilli čokolády, led. Připravte si espresso. Čokoládu v mikrovlnce rozehřejte a smíchejte s kávou. Přidejte cukr, mléko a důkladně promíchejte. Nalijte do sklenic a zasypte ledovými kostkami. Na vršek nápoje pro efekt nastrouhejte trochu chilli čokolády.

Jaká je vaše oblíbená káva? Máte rádi odteď i tu ledovou?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články