Lék na bolest hlavy, chřipku i pomocník při dietě: Chcete vědět, co je to za zázrak?

Polévka je univerzální všelék.
Zdroj: Pixabay.com
Trápí vás odřený nos? Teplá polévka vás postaví na nohy.Na kocovinu je nejlepší vývar.Máte doma přebytek hub? Udělejte si bramboračku nebo kulajdu.Polévky jsou skvělým parťákem v hubnutí.+ 2 fotky+ 3 fotky

Hledáte způsob, jak nenásilně zhubnout? Trápí vás chřipka? Nemáte doma nic k jídlu, jen zbytky? Je vám špatně po včerejší prohýřené noci? S těmito všemi problémy vám pomůže „obyčejná“ polévka.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 10. 2018 08:25

Nestihla jste nakoupit, ale i tak byste si dala něco teplého? Ve zbytcích se zajisté najde něco na polévku. Připravíte ji rychle a nepotřebujete k tomu žádné extra ingredience. Rozhodně by měla mít místo ve vašem jídelníčku, obzvláště nyní, v chladnějších podzimních dnech, kdy vám dodá potřebnou energii a krásně zahřeje.

Chybu neuděláte, ani když si dáte polévku k snídani, která tak nastartuje váš metabolismus. Řidší polévka je vhodná před hlavním chodem, ale jestliže zvolíte hutnější verzi, může samotný hlavní chod nahradit. Vaše tělo obdrží bohatou dávku vitaminů, minerálů, železa i vápníku díky zelenině, ze které jste polévku uvařila. Vláknina zas usnadní práci vašemu trávicímu traktu.




Stejně tak je řešením, pokud se snažíte zredukovat svou váhu. Polévka zažene hlad a zelenina, která se tráví déle, udrží i déle pocit sytosti. Díky tomu můžete svůj kalorický příjem snížit až o 20 %. Těm hutnějším se ale vyhněte, konzumace je povolena, pouze pokud ji budete mít místo hlavního jídla.


Stejně tak se vám uleví, jestliže vám třeští hlava po včerejší láhvi vína s kamarádkou. Kuřecí vývar vás krásně zahřeje a bolest hlavy ustoupí. Horká a silná česnečka vás zbaví chřipky a nachlazení.


Při přípravě polévky je možné jakkoliv improvizovat a nejednou se stane, že v nouzi objevíte skvělý nový recept na lahodnou a rychlou pochoutku.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články