Marmeláda pro dospělé: Zahřeje a podpoří milostný život

Pomerančová marmeláda s rumem a zázvorem.
Zdroj: Labeta
Pomerančová marmeláda s rumem a zázvorem.Třtinový želírovací cukr.Nečekejte na sklizeň, stačí sáhnout po pomerančích ze supermarketu.Trocha zázvoru podpoří sexuální apetit.+ 1 fotka+ 2 fotky

Při zavařování marmelády nemusíte čekat na podzimní sklizeň ze zahrádky, stačí vytáhnout pár kousků ovoce z lednice, lahvinku alkoholu, nějaké to afrodiziakum a na světě je marmeláda, kterou ocení všichni dospělí.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 18. 01. 2019 11:24

Zavařování rozhodně nekončí poslední sklizní jahod, a dokonce to ani nemusí být velká akce na celý víkend. Už jste někdy zkusili jen tak pro radost zavařit pár skleniček z ovoce, které máte běžně doma v lednici nebo jsou ho zrovna plné obchody? V zimním období stačí pár pomerančů, zázvor, želírovací cukr a kapka rumu, která zbyla třeba ještě z vánočního pečení.

Co potřebujeme?

1 kg oloupaných pomerančů, 4 lžíce rumu, citronovou šťávu, třtinový želírovací cukr a zázvor

Jak postupovat?

Oloupané pomeranče rozdělíme na měsíčky a zbavíme blanek (blanky by způsobily zhořknutí marmelády). Kousky pomeranče 5 minut povaříme (místo povaření můžeme pomeranč rozmixovat), přidáme rum, zázvor, třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 - 5 minut. Můžeme dochutit citronovou šťávou, která zároveň podpoří proces želírování - marmeláda tak bude tužší. Hotovou marmeládu plníme do čistých sklenic. Zavíčkované sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Uchováváme nejlépe na chladném, suchém a temném místě.

Kdy použít?

Marmeládu vyndejte, když budete chtít své drahé polovičce udělat radost. Skvělá je na vaflích, palačinkách, lívancích nebo třeba i v koblihách. Jen dávejte pozor, ať ji raději neochutnávají děti. Přece jen se v ní nachází rum a zázvor.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články